3 GECE KONAKLAMA FIRSATLARINI KAÇIRMAYIN
Çalışma Saatlerimiz
09.00 - 22:00

Bodrum’da Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeler ve Tarihi Yerler

Bodrum'da Gezmeniz Gereken En Önemli Yerler

Eşsiz sahilleri, tertemiz denizi ve el değmeden korunmuş doğasıyla Bodrum, ülkemizin en sevilen tatil destinasyonlarından biri. Ege ve Akdeniz'in ortasında yer alan, Muğla'nın en güzide ilçelerinden biri olan Bodrum'un nüfusu yaz aylarında iki kat artmaktadır. 

Bodrum'un tatilciler tarafından ülkemizin en tercih edilen yerlerinden biri olmasının nedenlerinin arasında yalnızca doğal güzellikleri değil, konuklara sunduğu imkanlar, farklı zevklere hitap eden işletmeleri ve daha da önemlisi tarihi ve kültürel zenginliği yer almaktadır.

Bodrum tarihi yerler konusunda oldukça zengin bir ilçedir. Öyle ki ilçe, Dünyanın Yedi Harikasından birine ev sahipliği yaparken, Bodrum müzeleri de birbirinden zengin koleksiyonlarıyla ziyaretçileri büyülemeye devam etmektedir.

Bodrum'un çeşitli bölgelerinde birbirinden etkileyici tarihi ve kültürel mekanlar mevcuttur.  Bodrum’da gezmeniz gereken yerleri, sizler için hazırlanmış bu detaylı listede bulabilirsiniz. 

Bodrum'da Bulunan Önemli Müzeler

Bodrum, bilinen tarihin ilk dönemlerinden bu yana yerleşim yeri olarak kullanılmış, birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Coğrafi açıdan zenginliği, doğası, su kaynakları Bodrum'u antik dönemde de tercih edilen bir yaşam alanı haline getirmiştir. Bin yıllar boyunca Bodrum'da yaşamış ve hüküm sürmüş uygarlıkların izleri bugün Bodrum müzelerinde kendilerine yer bulmaktadır.

Bodrum dünya çapında önemli ve ilgi gören müzeleriyle ön plana çıkmaktadır. Müzelerin koleksiyonlarındaki eşsiz parçalar bu ünü kazanmasını ve bugün hale elinde tutmasını sağlamıştır. Bodrum müzeleri görülmeye değer sergileri ile ön plana çıkmaktadır. Bodrum'a gittiğinizde hangi müzeleri ziyaret etmeniz gerektiğine henüz karar vermediyseniz, aşağıdaki liste karar aşamasında size yardımcı olacaktır.  Bodrum’da-Mutlaka-Görmeniz Gereken-yerler

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, meşhur Bodrum Kalesi'nin içerisinde yer almaktadır. Dünyanın en önemli sualtı arkeoloji müzelerinden olan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, 14 sergi salonuyla çok geniş bir koleksiyona ev sahipliği yapmaktadır. Gemi iskeletlerinden antik çömleklere uzanan koleksiyon yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı demek yerinde olacaktır.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi Antik Çağ'dan günümüze gelen en önemli ve ünlü zanaat örneklerinden olan Antik Yunan çömlekçiliğinin güzide örneklerine ev sahipliği yapmaktadır. Müze, ince belli ve iki yandan saplı olma özelliğiyle tanınan, işlemeli bir Yunan çömleği olan "amfora" çömleğinin tüm dünyadaki en güzel örneklerine sahiptir. Ayrıca Bodrum Arkeoloji Müzesi bu türün en geniş koleksiyonuna sahip olma özelliğiyle de tanınır.

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi'ne ününü kazandıran tek eser amforlar değildir. Müze aynı zamanda dünyanın en eski batık gemi kalıntısının sergilendiği müze olarak dünya çapında bir ün sahibidir. 1025 yılında batan ve içerisinden 3 ton cam örneği çıkarılan tekne Serçe Limanı Cam Batığı isimli salonda sergilenmekte ve ziyaretçilerini beklemektedir. 

Bodrum Mausoleion Açık Hava Müzesi

Geldik, Dünya Harikası bir antik yapıya. Bodrum Mozolesi olarak da bilinen Mausolein, M.Ö 50 yılında inşa edilmiş antik bir anıt mezardır. Yapı, Bodrum Kalesi'nden bile eski olma özelliği taşır ve Dünya'nın Yedi Harikasından biri olarak tescillenmiştir. 

Mausoleum, Kral Mausolos tarafından yaptırılmıştır. Persler tarafından bölgeye yani antik Karya bölgesine satrap olarak gönderilen bir ailenin üyesidir. Kral Mausolos vefat ettiğinde, yapının inşası eşi tarafından devralınmış, eşinin vefatının ardından dönemin ünlü birkaç mimarı ve heykeltıraşı tarafından devam ettirilmiştir.

Mausoleum, yapıldığı dönemde Yunanların taraf olduğu savaşlardan sahnelerle süslenmiştir. Yapı bin yıllardır yaşadığı doğal afetlerin ardından yıkılmış ve geriye kalıntıları kalmıştır. Yıkılan yapının taşlarının bir kısmı Bodrum Kalesi'nin yapımında kullanılmıştır. Yapının bulunduğu yerde bugün kalıntılarının görülebileceği bir müze yer almaktadır. 

Bodrum Deniz Müzesi

Bodrum Deniz Müzesi, denizcilik tarihinin geçmişten bugüne gözler önüne serildiği bir müzedir. Müze ilk olarak Bodrum Yat Festivali kapsamında ortaya çıkmış, küçük bir oda müzesi olarak faaliyetine başlamıştır. Ortaya çıktığı ilk dönemde müzede birkaç adet Bodrum tipi sergilenirken Bodrum'daki yetkili organizasyonların çabasıyla müze geliştirilmiş, bina tahsis edilmesinin ardından koleksiyon büyütülmüştür. Bodrum Deniz Müzesi, bugün dünyanın en önemli denizcilik müzeleri arasında yer almaktadır. 

Müze içerisinde farklı tekne modellerine ait iskeletler, tasarımlara dair evraklar ve belgeler, Bodrum tipi bölgeye özel tekneler, deniz kabukları koleksiyonu yer almaktadır. Bodrum'da kullanılmış ve yıllar boyunca hem turistlere hem de yerel halka hizmet vermiş farklı tip teknelerin gerçek boyutlu modelleri sergilenmektedir. 

Dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanmış farklı yapı tiplerdeki deniz kabuklarına ait koleksiyon müzenin en geniş koleksiyonlarından biri olmakla beraber aynı zamanda en ilgi çeken koleksiyonlarından da biridir. Müze içerisinde Halikarnas Balıkçısı olarak bildiğimiz ünlü şair Cevat Şakir Kabaağaçlı'ya ait bir de anma köşesi bulunmaktadır. Yine de sanatçıya dair daha detaylı bilgi almak ve mezarını ziyaret etmek isterseniz Halikarnas Balıkçısı Müzesi'ni ziyaret etmeniz tavsiye edilir.

Zeki Müren Sanat Müzesi

Bodrum Zeki Müren Sanat Müzesi, Sanat Güneşi lakabıyla tanınan ünlü sanatçı Zeki Müren'in 1980-1996 yılları arasında 16 yıl boyunca vefat edene dek yaşadığı, Bodrum'daki evine ait binanın müzeye dönüştürülmesiyle hizmete başlamıştır. 

Müze içerisinde sanatçının hayatından kesitlerinden bulduğu videolar ve oldukça özel fotoğrafların sergilendiği albümleri görmek mümkündür.  Müzede sanatçının hayatına dair bilgiler, işlerine ve eserlerine dair belgeler de sergilenir. Zeki Müren'e ait sahne kıyafetlerini de bu müzede canlı bir şekilde görmek mümkündür. Sanatçının evi, 2000 yılında müzeye dönüştürülerek halka açılmıştır.

Müze, hem sanatçının hayranları, hem müzikseverler hem de yakın tarih Türk müziği hakkında bilgi toplamak isteyen herkes için ideal bir rotadır. Aynı zamanda Bodrum Plajı'na da son derece yakında bulunan müze çevresinin ve konumunun güzelliğiyle de dikkatleri çekmektedir.

Bodrum'da Görmeniz Gereken Tarihi Yerler

Bodrum, yalnızca müzeleri ile değil geçmiş uygarlıkların izlerini ve anılarını taşıyan tarihi kalıntı ve mekanlarıyla da öne çıkmaktadır. İlçenin her yeri insanlık tarihinden bir parça taşısa da burada listelenen yapı ve anıtlar mutlaka görmeniz gereken noktalar arasındadır. 

Halikarnas Mozolesi

Halikarnas Mozolesi daha önce bahsettiğimiz Mozole Müzesi'nin adına kurulduğu antik mezar kalıntılarının bulunduğu yerdir. Mezar yeri yalnızca Kral Maussolu'un değil aynı zamanda Kral'ın tüm ailesinin ebedi istirahatgahıdır. Kral, eşi ve kızları buraya gömülmüştür. alanın içerisinde Mozoleye dair bilgi alabileceğiniz bir müze bulunurken, alanda halen sağlam durumda olan ve bin yılların ardından günümüze kalan kalıntıları inceleme şansını bulabilirsiniz.

Savaş motifleriyle bezeli kalıntılar oldukça dikkat çekici durumdadır ve yapı Dünyanın Yedi Harikası2ndan biri olarak kabul görmektedir.

Myndos (Mindos) Kapısı

Myndos Kapısı'nın M.Ö 360 sularında yine Halikarnassos Kralı Mausolos tarafından yapıldığı bilinmektedir. Kapı, bölgenin iki antik anıtından biridir ve antik dönemde bir şehir olan Halikarnassos'un hem giriş kapısı hem de koruyucu surları olma özelliğini taşır.

Myndos Kapısı, M.Ö 4. yüzyılda Bodrum'a saldıran Büyük İskender'e karşı savunma amacıyla da kullanılmıştır. Yapının etrafından Helenistik döneme ait mezarlar bulunmaktadır. Bodrum'a gittiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken antik yapılardan ve tarihi mekanlardan biridir. 

Bodrum Antik Tiyatro

Bodrum Antik Tiyatro ya da bilinen adıyla Antik Tiyatro diğer birçok tarihi eser gibi Bodrum Kralı (satrapı) Mausolos tarafından klasik Antik Çağ'da yaptırılmıştır. Dördüncü yüzyıldan bu yana ayakta olan tapı her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.

Antik Tiyatro Anadolu'da yer alan ilk tiyatrolardan biridir. Tiyatro içerisinde Tanrılara kurban sunmaya yarayan sunaklar bulunurken, seyirciler tarafından gölgelenmek amacıyla kullanılmış olabileceği tahmin edilen delikler de bulunmuştur.

Bodrum Antik Tiyatro yalnızca bir ören yeri ve tarihi alan değildir. Antik Tiyatro bugün Bodrum'da yapılan birçok etkinliğe ve konserlere ev sahipliği yapmaktadır.  Bodrum’da-Mutlaka-Görmeniz-Gereken-Tarihi Yerler

Pedasa Antik Kenti

Bodrum Antik Kenti olarak da tanınan yapı oldukça dikkat çekici bir tarihe sahiptir. Homeros'un anlatılarında geçen "Lelegler" isimli bir halk tarafından kurulmuş bir şehir olduğu bilinmektedir. Halk Troya Savaşı'nın ardından Halikarnas tarafına inerek bu kenti kurmuştur.

Antik Kent içerisinde tarım alanları, mezarlık bölgeleri ve çiftlik evleri bulunmuştur. Kentin etrafı surlarla çevirilidir. Kentte bugün halen kazılara ara ara devam etmektedir. Antik Kent içerisinde yapılan kazılar ışığında, M.Ö 2000 yılına ait kalıntılara rastlanmış ve bölgenin yerleşim yeri olarak kullanıldığı tarihlere dair yeni keşiflere imza atılmıştır.

Bodrum müze kart geçen yerleri bilmek ziyaretçiler için önem arz etmektedir. Listemizde yer alan birçok noktada da müze kart kullanılabilir. Bodrum'da müze kart geçen müze ve ören yerleri listesi ise aşağıdaki gibidir: 

  1. Bodrum Su Altı Arkeoloji Müzesi
  2. Bodrum Mausoleium Anıt Müzesi
  3. Bodrum Antik Tiyatro
  4. Bodrum Zeki Müren Sanat Müzesi

Bodrum, herkesin mutlaka gidip görmesi gereken yerler listesinde muhakkak en üst sıralarda. Yerli ve yabancı turistlere tarafından büyük ölçüde tercih edilmesi de ne kadar güzel bir tatil destinasyonu olduğunun adeta bir kanıtı olarak anlaşılabilir.

Bodrum tatiliniz veya Bodrum ziyaretiniz sırasında nerede kalacağınız ise oldukça büyük bir soru olarak karşınıza çıkabiliyor. Özellikle ilkbahar ve yaz dönemlerinde ilçenin nüfusu katlanarak artıyor ve milyonlarca ziyaretçinin akınına uğruyor. Durum böyleyken özel hayatından, kişisel alanından, konforundan ve rahatından ödün vermek istemeyenler için geriye tek bir seçenek kalıyor: villa kiralama.

Villa kiralama en az bir hafta olacak şekilde, bir villanın arazisi dahil olmak üzere eşyaları ile kiralanmasıdır. Villa kiralama farklı ihtiyaçlara hitap ettiğinden oldukça sevilen ve git gide popülerleşen bir seçenektir. Rahat ve konforlu bir tatil isteyenler, gözlerden ve kalabalıktan uzak olmak isteyenler, sevdikleriyle baş başa tatil yapmayı hayal edenler veya daha muhafazakar bir yaşam stili olanlar gibi birçok farklı ihtiyaç ve arayışa sahip insan için tatilde nerede kalacağı sorusunun cevabı kiralık villalardır.

Bodrum'da villa kiralamak isteyenler için web sitemizde birçok farklı özelliğiyle öne çıkan kiralık villalar mevcuttur. Jakuzili kiralık villalar, kapalı havuzlu kiralık villalar, deniz manzaralı kiralık villalar gibi birçok farklı özelliği göre seçim yapmanız mümkün. Aynı zamanda geniş ailelere, kalabalık arkadaş gruplarına veya balayı çiftlerine özel seçenekler için de yine web sitemizi ziyaret etmeniz yeterli. 

Bodrum kiralık villaları ile lüksünüzden ve konforunuzdan ödün vermeden unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak isterseniz web sitemizde bulunan  onlarca villa arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz. Tamamen kullanıcı ihtiyaçlarına göre tasarlanmış web sitemizde beğenilerinizi oluşturabilir, seçenekler arasında karşılaştırma yapabilirsiniz.

Güvenli ödeme ve güvenlikli bir tatil için Tatil Villam vazgeçilmez adresiniz olacak. Web sitesi üzerinden gönül rahatlığıyla rezervasyon yapabilirsiniz. Vakit kaybetmeden siteyi ziyaret ederek erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmayı unutmayın! Bir sonraki tatil planınızda Tatil Villam size en unutulmaz tatil deneyimini yaşatmak için yanınızda. 



Fırsatlar Bölgeler Villa Türleri Destek