Yalıkavak Gezilecek Yerler-Yalıkavak’ta Ne Yapılır?
Ege bölgesi barındırdığı doğal ve tarihi güzelliklerle şüphesiz herkesi kendisine hayran bırakan bir bölge. Pek çok antik kente ev sahipliği yapan ve barındırdığı sayısız koy ve plajlarıyla cennetten bir köşe olan Muğla ise Yalıkavak gibi oldukça eşsiz bir tatil beldesine de ev sahipliği yapıyor. Bu tarz tatil yerlerini keşfetmek için tatilcilerin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerin başında kapsamlı bir gezi rehberi gelir. Biz de Yalıkava'ta gezilecek yerleri, marinası, restoranları, kalınacak yerleri ve çok daha fazlasını Yalıkavak gezi rehberinde sizler için derledik.
Yalıkavak Nerede, Nereye Bağlı?
Yalıkavak, Ege'nin koylarıyla meşhur kenti Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı bir mahalledir. Muğla'nın 2012 yılında büyükşehir olmasının ardından köyden mahalle statüsüne kavuşan Bodrum Yalıkavak'ın ünü günden güne arttı. Son dönemde ünlü simaların da uğrak yeri olan Yalıkavak eğlence ve doğa tatilinin bir arada yapılabildiği nadir yerlerden. Bodrum'a oldukça yakın olan Yalıkavak merkez Bodrum'dan sadece 18 kilometre uzaklıkta bulunur. Yalıkavak'a geldikten sonra dilerseniz Bodrum'un diğer tatil beldelerine de uğrayabilirsiniz. Başta Gümüşlük olmak üzere Bodrum merkeze de uğrayabilirsiniz. Peki, birbinden güzel yel değirmenleri, mavi ve yeşilin eşsiz tonlarıyla bezeli Yalıkavak'ı keşfetmeye ne dersiniz?
Yalıkavak'a Nasıl Gidilir?
Bodrum yarımadasının kuzey kısmında bulunan Yalıkavak'a otobüs, uçak ve özel binek aracınızla rahatlıkla gelebilirsiniz. Şehir hatları otobüsüyle gelecekseniz Bodrum Otogarı'nda inmeniz gerekir. Ardından Yalıkavak'a giden dolmuşlara binerek 30 dakika içerisinde Yalıkavak'a ulaşabilirsiniz. Özel araçla gelecek olanlar Bodrum'a giriş yaptıktan sonra Torba Kavşağı'nda Yalıkavak tabelası yönünde yaklaşık 20 dakika ilerleyerek Yalıkavak'a ulaşabilir. Yollar biraz virajlı olduğundan araba kullanırken ve özellikle akşam saatlerinde dikkatli olmakta fayda var. Uçak ile gelen kişiler Milas Havaalanı'nda indikten sonra havaalanı servis araçlarıyla Bodrum Otogarı'na gelip minibüslere binerek Yalıkavak'a ulaşabilirler. Dileyenler havaalanından araç kiralayarak Yalıkavak'a ulaşabilirler.
Yalıkavak’ta Ne, Nerede Yenir?
Yalıkavak gibi marinası, gece klüpleri ve eğlence merkezlerinin fazlaca olduğu bir yerde yemek kültürünün zengin olması kaçınılmaz. Yalıkavak kahvaltı için sizlere pek çok seçenek ve konsept sunar. Sabah kahvaltısı için serpme kahvaltı sunan, doğa ile iç içe mekanları bulabilirsiniz. Limon ağaçlarının gölgesinde mis gibi narenciye kokusu eşliğinde kahvaltıdan sonra denize girebilir, sahilde güneşlenebilirsiniz. Yalıkavak sahil kısmında ise pek çok balık restoranı bulabilirsiniz. Dileyenler steakhouse restoranlarında akşam ve öğle yemeği de yiyebilirler. Ayrıca Ege bölgesine has zeytinyağlı yemekler özellikle de zeytinyağlı kabak çiçeği dolmasını yiyebilirsiniz. Çeşitli otların toplanması ve üzerine yumurta kırılmasıyla hazırlanan acı ot ve hardal otu salatası tadabileceğiniz diğer Ege lezzetleridir. Eğer piknik yapmayı seviyorsanız tüm Yalıkavak manzarasını ayaklarınızın altına seren Geriş Köyü'ne uğrayabilirsiniz. Yalıkavak yemek ve içecek çeşitliliği açısından hem gözünüze hem midenize hitap edecek sayısız lezzetlerle doludur.
Yalıkavak Marina ve Restoranlar
Yalıkavak denilince herkesin aklına hiç şüphesiz eğlencenin kalbinin atttığı yer olan Yalıkavak Marina gelir. Peki Yalıkavak Marina nerde bulunur? Yalıkavak merkezde Çökertme Caddesi üzerinde bulunana Yalıkavak Marina oldukça geniş bir alan kaplar. Türkiye'nin en büyük marinalarından birisi olan Yalıkavak Marina, tekne ve yatların her türlü bakım ve onarımları dışında yeme-içme, alışveriş, eğlence ve restoranların da olduğu çok yönlü bir tesistir. Yaz aylarında sanatçılar burada renkli ışıklar altında konserler verirken çocuklar için eğlence havuzları da mevcuttur. Kısacası Yalıkavak Marina'da tüm yaş grubundan insanların eğlenmesi için her şey düşünülmüştür. Marina içerisinde günlük hayatta ihtiyaç duyduğunuz eczane, süper market, restoran ve alışveriş merkezi bulunur. Peki Yalıkavak Marina restoranları hakkında neler biliyorsunuz?
Yalıkavak Marina içerisinde her bütçeye uygun et, balık, pastane, cafe ve fine-dining restoranları bulabilirsiniz. Yalıkavak restoranları bulunduğunuz bölgeden ayrılmadan tüm yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabilecek niteliktedir. Yemek sonrası Yalıkavak pastanelerinde tatlı yiyebilir ve sevdiklerinizle içecekleriniz eşliğinde keyifli vakitler geçirebilirsiniz. Görüldüğü gibi Yalıkavak mekanları her isteğe ve bütçeye uygun tercih hakkı sunar.
Yalıkavak Plajı
Yalıkavak denize girmeniz için pek çok plaja ve civarındaki koylar ev sahipliği yapar. Yalıkavak'ta halk plajlarının yanı sıra tekne turu yapabileceğiniz koylar da bulunur. Halk plajı dendiğinde akla ilk olarak Yalıkavak halk plajı gelir. Belediye tarafından işletilen tesisten beklentiniz çok yüksek olmasın. Soyunma kabini ve civarda yeme-içme tesisleri bulunurken duş alacak bir yer bulunmuyor. Diğer bir halk plajı ise Küdür halk plajıdır. Küdür yarımadasında bulunan plajda duş alma dahil, şezlong ve şemsiye gibi hizmetler bulunur. Ayrıca Küdür yarımadası Akdeniz foklarının yaşam alanı olduğundan tatlı sürprizlerle de karşılaşabilirsiniz. 1. derece doğal sit alanı olduğundan Yalıkavak beach'te fokların üreme alanlarına zarar vermeyecek şekilde davranmalısınız.
Yalıkavak Tekne Turu
Yalıkavak'a gittiğinizde tekne turu yaparak tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Yalıkavak gidilecek yerler arasında denize girebildiğiniz bazı köyler muhakkak olmalı. Bu köylere teknelerle ulaşarak hem şehir manzarasını seyredebilir hem iyotlu deniz kokusunu içinize çekebilirsiniz. Dilerseniz teknenizi denizin sakin bir yerine çekip teknede vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca Paşa, Tilkicik, Gökçebe ve Koyun Baba köylerinde denize girebilirsiniz. Eğer adaya tekne turu yapmayı seviyorsanız sarp kayalıkların olduğu Karga Adasına gidebilirsiniz. Aynı şekilde sadece tekne ile ulaşılabilen Kızıl Ada'ya ve Çatal Adasına gidebilirsiniz. Çatal Adası tüplü dalış yapmaya son derece elverişli bir adadır.
Yalıkavak’ta Nerede Kalınır?
Yalıkavak'ta kendinize ait yazlığınız varsa orada kalacağınız gibi dilerseniz kiralık villa ile kendinize özgür ve ferah bir ortam sağlayabilirsiniz. Kalabalık arkadaş ve aile grubuyla gelmek isteyenler veya özel gün kutlamaları için sevgilisi ya da eşiyle tatil yapmak isteyenler kiralık villa seçeneğini düşünebilirler. Yalıkavak kiralık villaları özel havuz ve bahçeleriyle size ev rahatlığında bir tatil vaat eder. Sevdiklerinizle birlikte yeşil alanlarla çevrili villalarınızda sakin ve huzurlu bir tatilin keyfini çıkarabilirsiniz. Şahsi aracınızla gelecekseniz villalarda aracınızı park edebileceğiniz özel otopark alanları bulunur. Ayrıca villaların mutfağında kendi yemeklerinizi pişirerek restoran ve cafelere gitme mecburiyetinden de kurtulabilirsiniz. Eğer 1 haftadan uzun bir süre kalacaksanız Yalıkavak pazarını ziyaret edebilirsiniz. Bu pazarda ihtiyacınız olan tüm ürünlere erişebilir ve sevdiklerinize hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. "Yalıkavak pazarı hangi gün açık?" diye merak ediyorsanız Yalıkavak pazarı perşembe günleri açıktır. Oldukça meşhur olan Yalıkavak pazarından dilediğiniz yöresel sebze ve meyveleri satın alarak şahane sofralar kurabilirsiniz.
Yalıkavak villalarına alternatif olarak Bodrum'da havuzlu vilları da tercih edebilirsiniz. Bodrum havuzlu villa seçtiğiniz taktirde korunaklı, geniş bahçeli ve havuzlu villa tipi yazlıkların keyfini çıkarabilirsiniz. Aile ve kalabalık gruplara uygun olan Bodrum villaları sizlere özgür bir ortam sunar. Dilerseniz sabah kalktığınızda villanızın bahçesinde spor ve yoganızı yapabilir, havuzda yüzebilirsiniz. Sabah kahvaltınızdan sonra Bodrum'da gezilecek yerleri keşfe çıkabilirsiniz. Özellikle Gümüşlük Bodrum'da mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında gelir. "Gümüşlük Yalıkavak arası kaç km?" sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu iki destinasyon arası mesafe sadece 11 kilometredir. Aynı gün içerisinde birbirine yakın mesafede bulunan Bodrum'daki tüm tatil beldelerinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Öyleyse siz de Yalıkavak'ı keşfetmek için daha neyi bekliyorsunuz?