2024 Erken Rezervasyon
İndirimli Kiralık Villalar
Çalışma Saatlerimiz
09.00 - 23.00

Tatile Gidilecek Yerler

Avantajlı Tatil Yerleri

Her yıl iyi bir tatil yapmak, hem vücudun genel fiziksel sağlığı hem de zihinsel ve mental yorgunluğun giderilmesinde çok büyük bir role sahiptir. Herkes için önemli bir ihtiyaç olan tatil, özellikle de yoğun bir çalışma temposuna sahip ve yüksek stres altındaki insanlar için çok daha büyük bir önem taşır. Birbirinden güzel tatil bölgeleriyle adeta bir tatil cenneti olan Türkiye, yalnızca Türkler tarafından değil aynı zamanda Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinden tatilciye ev sahipliği yapan bir ülkedir. "Nerede tatil yapılır?" sorusu sorulduğunda, akla gelen ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye, çok farklı türlerde tatil seçenekleri sunan oldukça geniş yelpazeye sahip bir ülke olma özelliğini taşır.

İyi bir tatil planı yaparken, bu planı olabilecek en avantajlı ve karlı şekilde yapmak oldukça önemlidir. Çeşitli yerlerdeki ekonomik tatil fırsatlarını yakalamak, tatili daha uzun süre yapmaya veya daha konforlu bir tatil geçirmeye olanak sağlar. Avantajlı tatil fırsatları kimi zaman bölge seçimi ile yakalanabildiği gibi kimi zaman ise konaklama yeri seçimiyle de elde edilebilir. Doğru bir konaklama seçeneğiyle nerede tatil yapmalı diye merak ediyorsanız, çok daha konforlu ve ideal bir tatil için konaklama seçeneklerinin başında da villa kiralama gelir.

Tatil Bölgesinde Villa Kiralama Seçenekleri

"Tatile nereye gidilir?" ya da "muhafazakar villa nedir?" gibi sorular sorulduğunda; oteller, apartlar ve pansiyonların yanı sıra aynı zamanda villa kiralamak da en avantajlı seçeneklerden birisi olarak kendisini gösterir. Özellikle kalabalık aileler veya arkadaş grupları için son derece avantajlı ve konforlu bir yöntem olan villa kiralama, unutulmayacak bir tatil geçirilmesine olanak sağlar. Tatilcilere tamamen kendi evinin rahatlığını sunan villa kiralama seçeneği, yüksek konfor ve özgürlüğü beraberinde getirir. Villa kiralayarak tatil yapanlar, otellerdeki hangi saat ne yapılacağı veya yemeğin hangi saatlerde verileceği gibi uygulamalardan farklı olarak her şeyi kendileri belirleyebilir. Koşuşturma ve kaos dolu bir ortam yerine sakin ve huzurlu bir tatil olanağı sunan villa kiralama, gecenin geç saatlerinde bile sınırsız eğlenceye de kapı aralar.

Villa kiralayarak tatil yapmak yalnızca konforuna düşkün aileler ve çılgın arkadaş gruplarının değil, aynı zamanda İslami kültüre bağlı kalarak tatil yapmak isteyenlerin de gözdesi durumundadır. İslami uygulamalarla işletilen muhafazakâr villa opsiyonu, sadece aile fertlerinin bir arada olduğu keyifli ve ayrıcalıklı bir tatil olanağı sunar. Villa kiralama seçeneği sayesinde ise hem İslami kurallara bağlı kalarak hem de ailece doyasıya vakit geçirerek tatil yapma imkanı elde etmek mümkündür.

Antalya

Türkiye’nin en kalabalık beşinci şehri olma özelliğini taşıyan Antalya, tam manasıyla bir tatil cennetidir. Her yıl dünyanın dört bir yanından çok sayıda turist ağırlayan Antalya, tatil denildiği zaman akla gelebilecek her aktiviteyi ve her türlü imkanı sunan bir şehir olma özelliğiyle ön plana çıkıyor. Uygun fiyatlı tatil yerleri arasında bulunan Antalya; Kaş, Alanya, Patara ve Kalkan gibi en güvenilir tatil yerlerini bünyesinde barındırıyor. Yüzlerce kiralık villa seçeneği ile en uygun tatili yapmak için biçilmiş kaftan olan Antalya’da unutulmaz bir tatil geçirmek mümkündür.

Muğla

Türkiye’de tatil denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerin başında yer alan Muğla’da, eşsiz ve konforlu bir tatili avantajlı villa kiralama olanaklarıyla yapmak mümkündür. Masmavi denizi ve sıcak plajlarıyla her tatilcinin hayalini süsleyen Muğla’da birbirinden güzel kiralık villalar bulunur. Muğla'daki kiralık villa konseptleri de pek çok avantajı beraberinde getirir. Denize yakın ve modern bir villa tercih edilebileceği gibi, ormanın içine gömülmüş halde rüstik ve otantik villalarda fantastik bir tatil deneyimi yaşamak da olanaklıdır. Marmaris, Fethiye, Ölüdeniz ve Dalyan gibi tatil mekanlarına ev sahipliği yapan Muğla, tatil yapılacak yerlerin başında gelir.

Marmaris

Muğla'nın tatil için en çok tercih edilen ilçelerinden biri olan Marmaris, tam Ege ve Akdeniz'in kesiştiği noktada yer alan benzersiz bir tatil beldesidir. İçerisinde barındırdığı birbirinden güzel koylarıyla çok farklı bir tatil deneyimi vadeden Marmaris, etrafını saran yemyeşil dağlar ve eşsiz deniziyle en güzel tatil seçenekleri arasında yer alır. Villa kiralayarak tatil yapacak kişiler, konforlu bir tatilin yanında aynı zamanda birbirinden farklı koylarda ve en güzel sularda yüzme fırsatını Marmaris’te bulabilir.

Kalkan

Antalya’nın batı bölgesinde yer alan Kaş’a bağlı bir bölge olan Kalkan, etrafının büyük bir orman ve denizle çevrili olması ile ünlüdür. Tatili bu mükemmel yerde geçirmek, doğayla iç içe huzurlu bir zaman dilimi anlamına gelir. Lüks ve konforlu villaların yanında aynı zamanda doğayla iç içe villa kiralama seçenekleri de bulunan Kalkan bölgesinde, villa kiralayarak yapılacak bir tatil en uygun tatil seçeneklerinden birisidir.

Bodrum

Muğla’ya bağlı bir ilçe olan Bodrum, iki tepe arasında kalan ve eşsiz bir denize sahip olan bir tatil yeridir. Türkiye’nin en ünlü tatil bölgelerinin başında gelen Bodrum, özellikle yaz aylarında pek çok ünlünün tatilini geçirdiği yer olarak da bilinir. Tatile gidilecek yerlerin başın yer alan bu eşsiz tatil cennet, iki tepe arasındaki yeşilliğin ortasında bulunan muazzam denizin yanı sıra bembeyaz yapılarıyla da ünlüdür. Özellikle villa tatilleri konusunda önde gelen benzersiz bir yerdir. Dünyaca ünlü olan Bodrum evlerinde geçirilecek bir tatil ile yılın bütün yorgunluğu ve stresi atılabilir. Her türden villaya ev sahipliği yapan Bodrum’da, avantajlı yöntemlerle villa kiralamak son derece kolaydır.

Fethiye

Muğla’ya bağlı olan tatil bölgelerinden bir diğeri olan Fethiye, muhteşem deniz ve eşsiz doğa manzarasının yanında yamaç paraşütüyle de ünlüdür. Fethiye tatillerinde sıklıkla yamaç paraşütü yapan insanları izlemek mümkündür. Aynı zamanda macera severler için bu tür etkinliklerin yapılmasına olanak sağlayan Fethiye, en popüler tatil bölgeleri arasında yer alan bir ilçedir. Çok sayıda villa çeşidiyle konforlu ve unutulmaz bir tatil geçirmek için villa kiralama olanaklarına sahip Fethiye, avantajlı tatil olanakları sunan yerlerden biridir.

İzmir

Türkiye’nin en kalabalık üçüncü şehri olma özelliğini taşıyan İzmir, hem yaz tatili hem de kültür gezileri için muazzam bir yerdir. Alaçatı, Kuşadası, Foça, Urla ve Çeşme gibi tatil beldeleriyle büyükşehir olmasının yanı sıra aynı zamanda ideal bir tatil kenti olan İzmir’de çok sayıda avantajlı tatil seçeneği bulunur. Ege bölgesinde bulunan adalarda yapılacak olan tatillerin büyük bir bölümü İzmir'e bağlıdır. Özellikle kuzey ege tatili yapmayı planlayanların başlıca seçeneklerinden birisi olan İzmir’de her türden ve her fiyattan kiralık villa bulunmasının yanı sıra en uygun tatil yerleri keşfedilebilir.

Kaş

Antalya’nın en batı bölgesini oluşturan ilçe olan Kaş, 70 kilometrelik bir sahil uzunluğuna sahip olmakla beraber Akdeniz bölgesinin en serin yeri olarak bilinir. Su derecesi yönünden de diğer Akdeniz tatil bölgelerine kıyasla daha soğuk ve berrak bir suya sahip olmasıyla bilinen Kaş, yaz tatilini geçirmek için mükemmel bir yerdir. Avantajlı villa kiralama seçenekleriyle Akdeniz’in en serin bölgesinde unutulmaz bir tatil yaşamak isteyenler için uygundur.

Göcek

Muğla’nın ünlü tatil ilçesi Fethiye’ye bağlı olan Göcek, otantik ve doğayla iç içe olan yapısının yanı sıra çok sayıda koy, ada, turkuaz renkli deniz ve antik Likya kalıntıları ile ön plana çıkar. Tarihi yönden Likya’nın kentleri arasında yer alan Göcek’in eski adı Kalimçe olarak bilinir. Bazı koylarda ve yollar üzerinde antik kalıntılar görmenin mümkün olduğu bu tatil beldesi, avantajlı villa kiralama seçenekleriyle tatil için gidilecek yerlerden birisidir.

Dalyan

Muğla’ya bağlı popüler tatil bölgelerinden biri olan ve en uygun tatil yapılacak yerler arasında bulunan Dalyan, Venediği andıran görüntüsü ve yüzen gondollarıyla yalnızca tatil değil aynı zamanda görsel bir şölen ve ekstrem bir tatil olanağı sunar. Dağ kıyısında yer alan büyük bir kanaldan meydana gelen Dalyan, tatil yapan kişilere son derece farklı deneyimler yaşatır. Bu sayede kiralık villa seçenekleriyle Dalyan’da tatil yapmak pek çok avantajı da beraberinde getirir.

Ölüdeniz

Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı olan bir başka özel tatil bölgesi olan Ölüdeniz, masmavi sularla turkuazın birbirine girdiği mükemmel bir görüntüye sahip. İçerisinde çok sayıda plaj barındıran Ölüdeniz, yamaç paraşütü aktivitelerinin yanı sıra su sporları ve büyüleyici görüntüsü ile ön plana çıkar. Pek çok konseptte kiralık villa bulunduran Ölüdeniz, villa kiralayarak tatil yapmak için en ideal bölgelerden birisidir.

Patara

Antalya’ya bağlı antik bir kent olma özelliğini taşıyan Patara, yaz tatili ile kültür gezisini birleştirmek isteyen tatilciler için biçilmiş kaftandır. Patara plajının yanı sıra Patara Antik Kenti ve antik amfi tiyatroların bulunduğu bu muazzam bölge, 200-300 metreye kadar uzanan kumsal derinliğine sahiptir. Son derece ince bir kuma sahip olan bu bölge, plajlarında yumuşacık kumlarla buluşma imkanı sağlar. Sığ bir denize sahip olmasıyla yüzme zevkini maksimuma çıkartan Patara, villa kiralanarak yapılabilecek tatiller için de son derece ilgi çekici bir bölge olma özelliğini taşır.

Tatil Rotası Oluştururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Tatil rotası çizilirken dikkat edilmesi gereken pek çok husus vardır. Daha iyi ve güzel bir tatil deneyimi yaşamak için, tatili önceden planlamak ve doğru bir rotaya sahip olmak büyük önem taşır. Bir tatil rotası oluşturmadan önce nasıl bir tatil istendiği iyi belirlenmelidir. Tamamen havuz ve denizden oluşan bir tatil mi, kültür gezisi ile harmanlanmış bir tatil mi, daha otantik ve doğayla iç içe bir tatil mi yoksa seyir halinde bir keşif tatilimi yapılmak istendiği netleştirilmelidir.

Nasıl bir tatil arzu edildiği doğru bir şekilde belirlendikten sonra yapılması gereken ilk iş, beklentiyi sunabilecek kalitedeki tatil bölgelerinin belirlenmesidir. "Tatilde nereye gidelim?" sorusunun cevabı bulunduktan sonra, tek bir bölgeye mi gidileceği yoksa uyguna tatil seçenekleriyle pek çok yerde tatil mi yapılacağı kararlaştırılmalıdır. Uygun fiyatlı tatil yerlerinde konaklayarak, tatili belirli bir bölgede geçirmek yerine bir rota üzerinde farklı yerlerde tatil yapmak mümkündür.

Uygun tatil yerleri belirlendikten sonra, ulaşımın arabayla mı yoksa uçakla mı sağlanacağı belirlenmelidir. Uçakla sağlanan ulaşımlar sonrasında havalimanından tatil bölgesine nasıl geçileceği önceden bilinmelidir. Tatile araba veya otobüs ile çıkılacaksa, önce en yakın yerden başlayarak rota oluşturulur. Bu rota üzerinde gidilmesi planlanan tatil yerlerine sırasıyla gidilebilir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi de gidilecek olan bölgelerin birbirlerine zıt yönde olmamasıdır. Bu sayede hem zaman hem de enerji kaybı yaşanmamış olur.

Kültür gezisi ile yaz tatilini birleştirmek isteyen tatilciler, kültür gezisi yapılacak bölgelere yakın yerlerde konaklama seçeneğini seçerek tatillerini daha verimli hale getirebilirler. Tatile gidiş kadar, dönüş de önemlidir. Kimi tatilciler, dönüş yolunda da tatillerini devam ettirmeyi seçebilir. Kimileri ise tatil bittiğinde doğrudan evlerine dönmeyi tercih eder. Tatile çıkmadan önce geri dönüşün nasıl olması gerektiği, iş ve kişisel programa göre önceden belirlenerek uygun bir şekilde ayarlanmalıdır. Bu sayede istenmeyen son dakika sürprizlerine maruz kalma ihtimali bir nebze de olsa azalacaktır.

 

Son olarak tatil bölgesine gidilirken, gidilmesi planlanan yol güzergahının en boş ve gidilmesi kolay yolların belirlenmesi ile rota çizimi başarıyla tamamlanmış olacaktır.



İletişim
Beni Ara
Fırsatlar Bölgeler Villa Türleri Destek