Yaza Merhaba
Bahar İndirimleri Başladı
Çalışma Saatlerimiz
09.00 - 23.00

Kışın Yapılacak Aktiviteler

Kış Gezi Rehberi

Kış aktiviteleri, yaz aktivitelerine göre daha az tercih edilse de kış mevsimini ve tatilini cazip hale getiren birçok unsur var:

 

  • Kış mevsiminde otellerdeki ve restoranlardaki yoğunluk azaldığı için bu mevsimde tatil yapmak daha ekonomiktir.
  • Turistik destinasyonlarda bulunan ve yaz mevsiminde meydana gelen talep yoğunluğu nedeniyle kapısından içeri adım atamadığımız mekanlar, kış mevsiminde daha tenha ve konforludur. Dolayısıyla mekan görevlileri bizimle daha çok ilgilenebilir.
  • Sarılmanın, kol kola girmenin mevsimi olan kış, soğuk havanın ve karın yarattığı romantizme bağlı olarak çiftler için daha farklı ve özel bir anlam ifade edebilir.

 

İster bir birey olun, ister bir çift; oluşturduğumuz bu kış gezi rehberi sayesinde kış mevsimini değerlendirmenin farklı yollarını keşfedebilirsiniz.

Kışın Yapılacak Aktiviteler

Kış ile ilgili etkinlikleri düşününce akla ilk olarak kar gelse de eğlenmek için engel tanımayan kişiler tarafından kış mevsiminde birçok farklı aktivite yapılabilir. Kışın yapılacak aktivitelerin bir kısmı bireyselken bir kısmı ise sevgiliyle kışın yapılacak aktiviteleri kapsar.

 

Yürüyüş

 

Kışın yapılacak şeylerin başında yürüyüş gelebilir. Mevsim fark etmeksizin yapılabilecek bir aktivite olan yürüyüş, kış mevsiminde yapıldığı takdirde çok daha sağlıklıdır. Kış mevsiminde düzenli yürüyüş yapmak bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kışın yürüyüş yapmanın bir diğer faydası, doğanın insanlara sunduğu mevsimsel güzellikleri keşfetme fırsatıdır. Yürüyüş parkuru doğru seçildiği takdirde başka mevsimlerde gözlemlenemeyecek doğal güzellikler ve manzaralar, kış mevsiminde gözlemlenebilir. kiralık villa

 

Soğuk havalarda eve kapanmak yerine dışarı çıkıp yürüyüş yapmak daha faydalı olsa da kışın yürüyüş yapan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Kış mevsiminde yürüyüş yapan kişi, öncelikle evde ısınma hareketleri yaparak yürüyüşe hazırlanmalıdır. Kışın yapılan yürüyüşlerde parkur, kıyafet ve ayakkabı seçimine de son derece dikkat edilmelidir. Özellikle kış aylarında yanlış parkur tercihi, hayati tehlike meydana getirebilir. Sporcu; parkur, kıyafet ve ayakkabı seçerken mevsimsel zorlukları göz önünde bulundurmalı; içlik, orta giyim ve dış giyim olmak üzere üç kat giyinmeli ve esnek, su tutmayan bir yürüyüş ayakkabısı tercih etmelidir.

 

Trekking

 

Tıpkı yürüyüş gibi trekking de kışın neler yapılır sorusuna verilebilecek cevaplar arasındadır. Doğa yürüyüşü, normal yürüyüşe kıyasla kış mevsiminde daha riskli olabilir. Bu nedenle kış mevsiminde trekking yapan kişilerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar bulunur: trekking-doğa-yürüyüş

 

  • Doğa yürüyüşü tekniklerini öğrenmek: Trekking ile profesyonel olarak değil de amatör olarak ilgileniyorsanız bu teknikler size yabancı olabilir. Ancak doğa yürüyüşü yapan herkesin temel doğa yürüyüşü tekniklerini öğrenmesi gerekir. Örneğin adalelerin dinlenmesini sağlayan diz-ayak kitleme tekniği, her trekking sporcusunun bilmesi gereken bir tekniktir.
  • Kapasitemize uygun bir parkur seçmek: Herkesin dayanıklılığı ve sportif kapasitesi, yaşına ve fiziksel durumuna göre değişir. Bu nedenle kışın trekking yapan kişilerin mutlaka kendilerine uygun bir parkur seçmeleri gerekir. Parkur seçimi yapılırken parkur uzunluğu, parkurun zorluk derecesi, parkuru yürüyecek kişinin fiziksel ve sağlık durumu ile yürüyüş sürati dikkate alınmalıdır.
  • Isınma hareketleri ve tempo: Doğa yürüyüşüne başlamadan önce kapalı bir mekanda ısınma hareketleri yapılmalıdır. Doğa yürüyüşüne yavaş bir tempo ile başlanmalı, kişi ilk yarım saatte normal yürüyüş hızından daha yavaş yürümelidir. Daha sonra yürüyüş normal bir hızda, tempolu olarak sürdürülmelidir.
  • Molalar: Trekking esnasında sık sık mola verilmemelidir. Saatte bir olmak üzere birkaç dakikalık su molaları verilebilir. Tuvalet ve kıyafet değişimi gibi gereksinimler nedeniyle daha uzun molalar gerektiğinde mola süresi on dakikayı geçmemelidir. Yemek molaları, otuz dakika ile kırk beş dakika arasında olabilir. Kısa su molalarında oturulmamalı, yatılmamalı ve sırt çantası çıkartılmamalıdır. Mola esnasında sırt çantasının ağırlığı batona verilebilir ya da sırt çantasının yükü, bir desteğe dayanılarak hafifletilebilir.
  • Baton yüksekliğini doğru ayarlayın: Denge ayarlamaya yarayan ve daha emniyetli bir trekking için kullanılan batonlar, aynı zamanda her bir adımda beş kilogramlık yükün bacaklardan omuz ve kol bölgesine aktarılmasına yarar. Ayak ve diz eklemlerinin sağlığı açısından trekking yapan kişilerin baton kullanmaları gerekir.

 

Kızakla Kaymak

 

Kızakla kaymak, en eğlenceli kış aktivitelerinden bir tanesidir. Kayak öğrenmek için vaktiniz yoksa ya da kayak yapmak ilginizi çekmiyorsa kızakla kaymak sizin için mükemmel bir alternatif olabilir! Kayak merkezlerinin, kayak yapmayı bilmeyen kişiler tarafından da ziyaret edilmesine sebep olan kızakla kayma aktivitesi, kışın sevgiliyle yapılacak şeyler arasındadır.

 

Kiraladığınız çift kişilik kızak ile sevgilinizle birlikte kayarken doğanın, manzaranın ve bembeyaz kar örtüsünün tadını çıkartabilirsiniz. Kızak kullanırken kar elbiselerinizi ve kar ayakkabılarınızı giymeyi unutmayın! kızak-kayak-kar

 

Kar Motosikletine Binmek

 

1950'lerin sonlarında kullanımı artan kar motosikletleri, bu motosikletleri ilk defa kullanan birçok kişi için zamanla tutku haline gelir. Kar motosikleti sporu, kar motosikleti kullanan sporcuların yarışması mantığına dayalı spordur. Ancak günümüzde birçok kişi yarışma amaçlı değil, kar üzerinde gezinti yapma amaçlı kar motosikleti kiralar. karmotoru-motor-kar

 

Yamaç Paraşütü Yapmak

 

Genellikle kış mevsiminin yamaç paraşütü yapmaya engel olduğu düşünülür. Oysa soğuk hava, yamaç paraşütü sporuna engel olmaz. Ülkemizde, Fethiye Ölüdeniz bölgesinde yılın her mevsimi yamaç paraşütü yapılır. Kışın yamaç paraşütü yapmayı engelleyen temel etkenler, yağış ya da rüzgardır. Rüzgarın saatte 30 km ve üzeri hıza ulaşması, sporcuların yamaç paraşütü yapmasına engel olur. Kış mevsiminde yamaç paraşütü yaparken kalkış pistinin yüksekliği kar durumuna göre belirlenir.

 

Kış mevsiminde yamaç paraşütü yapmanın en güzel yanı, doğanın kışın daha baskın olup kendini göstermesi ve kışın yamaç paraşütü yaparken gökyüzünden çekilen fotoğrafların daha güzel çıkmasıdır. paragliding-yamaç-paraşüt

 

Film İzlemek

 

Kışın evde ne yapılır sorusuna yanıt arayan kişilerin aklına genellikle film izlemek gelir. Sinemayı seven kişilerin her mevsimde öncelikli aktivitelerinden bir tanesi olan film izlemek, dışarı çıkmanın zorlaştığı kış mevsiminde; film izlemeyi sevmeyen kişilerin bile hoşlanacağı bir aktivite olabilir. film-ailecek-film-izlemek

 

Kapadokya’da Balonlara Binin

 

Kapadokya, karasal iklimin bütün özelliklerini taşır. Bu nedenle kışlar Kapadokya'da sert ve soğuk geçer. Ancak kış mevsimi, balon turu yapmaya engel değildir. Her mevsimde Kapadokya'da balon turu yapılabilir. Kapadokya'da balon turları, sadece yoğun yağış ve fırtına durumlarında iptal edilir.

 

Daha önce yaz ve bahar mevsimlerinde balon turu yapan kişiler, tekrar balon turu yapmak için kış aylarını tercih edebilir. Kapadokya'nın kışın karla kaplanan eşsiz manzarası görülmeye değerdir. kapadokya-peri-bacaları-balon

 

Kardan Adam Festivali’ne Gidin

 

Her sene kış mevsiminde düzenlenen Ayder Kardan Adam Festivali, ülkemizdeki sayılı kış festivallerinden bir tanesidir. Festival kapsamında en büyük kardan adamı yapma, halat çekme ve kayak yarışmaları düzenlenir.

 

Ayder Kardan Adam Festivali'ne katılan bir kişi, festival süresi boyunca bölgedeki tarihi konakları ve taş evleri gezebilir, bölgenin Fırtına Deresi boyunca uzanan eşsiz doğal güzelliklerini keşfedebilir ve yöresel lezzetlerin tadını çıkartabilir.

 

Tarihi Vefa Bozacısı'na Gidin

 

1876'da hizmete başlayan Vefa Bozacısı, Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze uzanan, dünya savaşlarına tanıklık etmiş bir aile şirketidir. Vefa Lisesinin köşesinde yer alan Vefa Bozacısı, günümüzde dördüncü kuşak aile fertleri tarafından işletilir.

 

Boza, soğuk havalarla özdeşleşmiş bir içecektir ve bazıları için kış akşamlarının vazgeçilmez içeceklerinden bir tanesidir. Kış aylarında, hafta sonu arkadaşlarla yapılacak aktivitelerden bir tanesi de Vefa Bozacısı'na gidip kışın boza içme geleneğini yaşatmaktır. 

tarihi-vefa-bozacısı

Bol Bol Kar Manzarası Fotoğraflayın

 

Kış mevsiminin en belirgin özelliği kardır. Kara bürünen doğa, şehirler, kasabalar ve köyler; fotoğraf çekmeyi seven insanlara mükemmel görüntüler sunar. Fotoğrafçılık ile profesyonel düzeyde ilgilenmeyen insanlar bile kış mevsiminin benzersiz görüntülerini fotoğraflayabilir, şehirlerin karlar altında kalan tarihi ve önemli yapılarını cep telefonlarının kameraları ile kayda geçirebilir.

 

Doğu Ekspresi ile En Doğu’ya Yolculuk

 

Ankara ile Kars arasında her gün çalışan Doğu Ekspresi, kış mevsiminde doğanın güzelliklerini yakından görmek isteyenler için 24 saatlik bir tren yolculuğudur. Oldukça ilgi gören bu tren yolculuğunu daha önce deneyimlemediyseniz bu kış yapılacaklar listenizin ilk sırasına Doğu Ekspresi'ni ekleyebilirsiniz.

 

Doğu Ekspresi ile Kars'a yolculuk esnasında trenin durduğu mola noktaları, seyahatinizi çeşitlendirmenizi sağlar. Erzurum'da cağ kebabı yiyebilir, Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde Karanlık Kanyon'u fotoğraflayabilirsiniz. Munzur eteklerindeki Karasu Nehri, doğa harikası Karanlık Kanyon'u oluşturur ve bu kanyon, özellikle kış mevsiminde ziyaretçilerine harika fotoğraflar verir. Kış mevsiminde neler olur, doğa bu mevsimde bize ne tür görüntüler sunar sorusuna yanıt vermek için Doğru Ekspresi ile seyahat ederken ziyaret edilebilecek bir diğer yer ise buz tutmuş fotoğraflarıyla ünlü Kars'taki Çıldır Gölü'dür.

 

Doğu Ekspresi seyahati için standart koltuklu pulman vagonlarından, dört kişilik koltukların ranza şeklinde yatak olabildiği örtülü kuşetli kompartımandan ya da yataklı vagondan bilet alabilirsiniz. Ancak talep yoğunluğu nedeniyle yataklı vagondan ve örtülü kuşetli kompartımandan bilet alabilmek zordur. Standart koltukların bulunduğu pulmanda yolculuk yapmak ise otobüs yolculuğundan farksız bir deneyimdir. Bilet satışlarında yaşanan talep yoğunluğu nedeniyle sadece gidiş yönlü ekspres bileti almak, dönüş yolunda ise uçağı tercih etmek daha mantıklı olabilir. Ayrıca son yıllarda daha fazla tercih edilen Van Gölü Ekspresi, kışın tren yolculuğu yapmak isteyip de Doğu Ekspresi'nden bilet bulamayanlar için iyi bir alternatif olabilir.  doğu-ekspresi

 

Kışın Gezi Yapılacak Yerler

 

Türkiye'de yaz turizminin çok hareketli olması nedeniyle birçok insan kış mevsiminde turistik aktivitelerin çok sınırlı olduğunu düşünür. Halbuki kış aylarında doğanın cazibesi daha yüksektir ve dört mevsimin yaşandığı Türkiye'de kış aylarında yapılabilecek çok ilgi çekici aktiviteler ve gezilebilecek çok güzel yerler vardır.

 

Muğla

 

Muğla, genellikle yaz aylarında ve deniz tatili için tercih edilse de tarihi açıdan önemli ve gezilecek yerler bakımından zengin bir şehirdir. Kışın Muğla'da gezilecek yerler şu şekilde sıralanabilir:

 

  • Knidos Antik Kenti: Muğla’daki tatil beldelerinin birçoğu tarihi antik kentler barındırır. Muğla'daki en önemli antik kentlerden bir tanesi, Datça'daki Knidos Antik Kenti'dir. Tarihte bilim ve mimari alanlarında gelişmişliği ile ünlenen ve tarihteki en büyük ikinci tıp okuluna sahip olduğu bilinen bölge, günümüzde hem muhteşem bir antik kente hem de suyunun berraklığıyla dikkat çeken bir koya sahiptir. Ören yerinin en güzel ve ilginç noktaları, Afrodit Tapınağı ile mevsimleri ve zamanı gösteren güneş saatidir. Bölgede yapılan kurtarma kazılarından elde edilen buluntuların yer aldığı küçük müze, mutlaka ziyaret edilmelidir.
  • Bodrum Kalesi: 1406 yılıda yapımına başlanan tarihi eser, Bodrum'un simgesidir.
  • Ölüdeniz: Ölüdeniz hava durumunun kötü olduğu kış mevsiminde bile ziyaret edilmeye değerdir. Kötü hava koşullarının yaşandığı dönemlerde bile sakin ve güzel bir denize sahip olan bölge, Muğla'ya gidildiğinde mevsim fark etmeksizin mutlaka ziyaret edilmelidir.
  • Saklıkent Kanyonu: Muğla denince akla gelen ve Muğla'da gezilecek yerlerin başında gelen bu kanyon, turistlerin çok güzel vakit geçirdiği tam bir doğa harikasıdır. Doğa ile iç içe olmayı seven kişiler tarafından kış aylarında da ziyaret edilen bu kanyonun giriş kısmında çok şiddetli bir akarsu vardır. Bu nedenle kanyona girerken özel yapılmış bir köprüden geçmek gerekir. 
  • Sedir Adası: Kleopatra Adası olarak da bilinen adanın efsanelere göre adını Kleopatra'nın burada denize girmiş olmasından ve altın renkli kumsalından aldığı söylenir. Güzel ve temiz bir denizi olan ada, Muğla'nın Ula ilçesinde yer alır.
  • Köyceğiz: Bu ilçe, adını Köyceğiz Gölü'nden alır. Gölün çevresi gezildikten sonra göl kenarında yer alan Kaunos Antik Kenti ziyaret edilebilir.
  • Kabak Koyu: Kış mevsiminde doğanın sesini dinlemek isteyenler için otel barındırmayan bu bölge çok iyi bir tercihtir.

 

Kaş

 

Türkiye'nin en güzel sahil kasabalarından bir tanesi olan Kaş, her mevsim farklı bir güzelliğe sahiptir ve kış aylarında gezilecek birçok tarihi ve turistik mekanları bünyesinde konumlandırır:

 

  • Uzun Çarşı'daki Kral Mezarı: Kaş merkezinde yer alan Uzun Çarşı isimli cadde; takıların, el yapımı ürünlerin, hediyelik eşyaların, butiklerin ve kafelerin bulunduğu bir caddedir. Eski cumbalı ahşap evlerin yer aldığı bu caddedeki Kral Mezarı olarak bilinen M.Ö. 4. yüzyıla ait Likya yazıtlı anıt mezar, Kaş'ın simgesidir. Kral Mezarı, büyüleyici mimarisi ve estetiği nedeniyle her mevsimde ziyaret edilebilir.
  • Antiphellos Antik Tiyatrosu: Antiphellos Antik Kenti olarak da bilinen bölgedeki tiyatro, Antiphellos’tan günümüze ulaşan tek eserdir. Bu tiyatroyu güneş batımına yakın ziyaret eden kişiler, Kaş ve Meis Adası manzarasında güneş batımını izleyebilirler.
  • Uyuyan Dev: Kaş’ı çevreleyen kayalık tepelerdeki bu silüet, beldeyi ziyaret eden herkesin dikkkatini çeker. Efsaneye göre bölgedeki bir balıkçıya sinirlenen bir Olimpos tanrısı, onu sevgilisinden ayırır ve balıkçının sevgilisini Meis'de hapseder. Kayığına atlayan balıkçı, sevgilisini kurtarır. Bu duruma çok öfkelenen tanrı, sevgililerden bir tanesini Meis’te, diğerini ise Kaş’ta dağa çevirir. İşte Uyuyan Dev, o balıkçıdır ve o zamandan beri Meis'teki sevgilisiyle bakışarak kavuşacakları günü bekler.
  • Likya Uygarlıkları Müzesi: Demre'ye yakın olan bu müze, aslında M.S. 2. yüzyılda yapılmış bir tahıl ambarı. Andriake Ören Yeri’nde müzenin yanı sıra restore edilmiş bir agora, hamamlar, kiliseler, sinagoglar ve sarnıç var.
  • Kaleköy: Antik adı Simena olan bu bölgedeki en keyifli aktivite kano ile bölgeyi keşfetmektir. Köyün etrafında Likya döneminde ait irili ufaklı mezar anıtlar bulunur.

 

Kalkan

 

Muhafazakar villa nedir? dediğinizde oldukça konforlu villa seçeneklerini içinde bulunduran Kalkan, 200 sene önce Yunanlı denizciler tarafından kurulan ve günümüzde hala Likya Uygarlığının izlerini taşır. Kaş'a yaklaşık 27 km uzaklıktadır. Kalkan'da kışın gezilecek yerler arasında bazı mağaralar ve koylar da vardır:

 

  • Patara Antik Kenti: Antik Likya Birliği'ne başkentlik yapan Patara'da, birlik toplantılarının düzenlendiği meclis binasının kalıntıları bulunur. Patara Antik Kenti'ne Müze Kart ile giriş yapılabilir.
  • Xanthos (Ksanthos) Antik Kenti: Likya Birliği'nin idari merkezi olan Xanthos, Kaş'a 70 km uzaklıkta bulunur. UNESCO tarafından dünya mirası olarak kabul edilen bu kente ulaşmak biraz zahmetli olsa da Kaş'taki Xanthos Antik Kenti kesinlikle ziyaret edilmeye değerdir.
  • Letoon Antik Kenti: Xanthos ile komşu olan bu antik kent, antik dönemin en önemli dini merkezlerinen bir tanesi olarak kabul edilir. Tarihteki birçok önemli tanrı ve tanrıçanın tapınakları ve manastırları bu kentte yer alır.
  • Pirha Antik Kenti: Likya Birliği'nin büyük ve önemli merkezlerinden bir tanesi olan Pirha'daki kaya mezarları ve lahitler görülmeye değerdir.
  • Fırnaz Koyu: Sürekli turların düzenlendiği bu koy, mavi yolculuğu ve doğayı sevenler tarafından mutlaka görülmeli.

 

Alanya

 

Türkiye'nin en çok turist çeken beldesi Alanya'da kış mevsimlerinde gezilebilecek birçok yer var:

 

  • Alanya Kalesi: Tarihi Alanya Kalesi, Alanya'da kışın gezilmesi gereken ilk noktadır. Kaleden Kleopatra ve Keykubat Plajları, Alanya Limanı ve genel olarak Alanya, kuşbakışı olarak seyredilebilir.
  • Kızılkule: Alanya'nın bir diğer simgesi olan ve Selçuklu sanatının eşsiz örnekleri barındıran Kızılkule, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat tarafından 13. yüzyılda yaptırılmış tarihi bir eserdir.
  • Seyir Terası: Alanya'yı kuşbakışı seyretmek için denizden 650 metre yükseklikteki Seyir Terası, ideal bir ziyaret noktasıdır.
  • Dim Mağarası: Deniz seviyesinden 232 metre yükseklikteki Dim Mağarası, 360 metre uzunluğunda ve 10-15 metre genişliğinde ve yüksekliğindedir. Dört galeriden oluşur. Mağaradaki sarkıt, dikit ve travertenler görülmeye değerdir.
  • Damlataş Mağarası: 15 bin yıllık süreçte oluşan mağara, Alanya merkezde yer alır. Mağaraya ulaşım son derece kolaydır.
  • Sapadere Kanyonu: Torosların kalbindeki Sapandere Kanyonu, 750 metre uzunluğundadır. Bölgede yapay göletler ve bir adet restoran bulunur.
  • Alanya Müzesi: Şehir merkezindeki Alanya Müzesi, bölgeye dair zengin eserlerin sergilendiği bir müzedir.
  • Syedra Antik Kenti: Gazipaşa yolu üzerindeki muz bahçelerine komşu olan bu antik kentin tarihi, M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanır.

 

Bodrum

 

Bodrum, mükemmel sahillerin yanı sıra, kış mevsiminde gezilebilecek tarihi ve ilgi çekici yapılara sahip:

 

  • Bodrum Kalesi: 1402 yılında Aziz Peter Kalesi adıyla inşa edilen bu kale, Bodrum'un simgesidir.
  • Halikarnas Mozolesi: Dünyanın Yedi Harikası arasında kabul edilen Halikarnas Mozolesi, Yunan ve Mısır mimarilerini andıran büyük bir mezardır. Dünyanın en önemli sualtı batığının burada olduğu kabul edilir.
  • Bodrum Sualtı Müzesi: Bu müzede, antik gemi enkazlarından çıkan eserler bulunur. Halikarnas Mozolesi’nden geriye pek bir şey kalmamış olsa da sualtından çıkartılan tarihi eserlerin sergilendiği Sualtı Arkeoloji Müzesi etkileyici güzelliktedir.
  • Bodrum Antik Tiyatrosu: M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilen ve Antik Tiyatro olarak da bilinen Bodrum Antik Tiyatrosu, Anadolu'nun en eski tiyatrolarından bir tanesidir.
  • Mindos Kapısı: Yaklaşık 7x8,5 metre ölçülerinde kulelere sahip olan Mindos Kapısı, tarihte Halikarnas şehir surlarının önemli bir noktasını oluşturur.
  • Zeki Müren Müzesi: Zeki Müren'in ölmeden önce son yıllarını geçirdiği bu ev, günümüzde müze olarak hizmet vermektedir.
  • Karakaya Köyü: Bu köyün hikayesini duymayan yoktur. Peksimet Dağı'na sırtını veren köyün, 16. yüzyılda korsanlardan korunmak isteyen yerliler tarafından yapıldığı söylenir. Bodrum'un doğa harikası beldelerinden bir tanesi olan Gümüşlük'te yer alan köy, eski Rum taş evlerinden oluşur.
  • Etrim Köyü: El emeğini önemseyenlerin uğrak noktası olan Etrim Köyü, Mumculardadır. Geleneksel hayatın devam ettiği Etrim'de köy halkı, geçimini kilim ve halı dokuyarak kazanır. Dokuma kültürünü ve tezgahlarını merak edenler, mutlaka Etrim'i ziyaret etmeli.

 

Fethiye

 

Fethiye, yabancı turistlerin gözde yaz tatili beldelerinden bir tanesi olsa da aslında Fethiye'de yerli turistlerin kış mevsiminde gezebileceği çok fazla yer bulunur:

 

Fethiye Kalesi: Fethiye'nin birçok bölgesine yürüyerek ulaşma mesafesinde olan Fethiye Kalesi, güzel bir Fethiye manzarasına sahiptir. Kaleye giriş ücretsizdir.

Paspatur: Paspatur, eski Fethiye'nin konumlandığı yerdir. Ahşap cumbalı eski Fethiye evleri, bu bölgede yoğun olarak bulunur. Şemsiyeli Sokak ve Paspatur Çarşısı, Paspatur'da gezilebilecek yerler arasındadır.

Arkeoloji Müzesi: M.Ö. 3000 yılına uzanan tarihi eserlerin bulunduğu bu müzede çok ilgi çeken arkeolojik ve etnografik buluntular sergilenir.

Şövalye Adası: Adını Rodos Şövalyeleri tarikatından alan ve kuşbakışı görünümüyle herkesin ilgisini çeken bu ada, tarihi kalıntıları ve sakinliği sebebiyle kış mevsiminde de ziyaret edilebilir.

Af Kule Manastırı Harabeleri: Bu manastırın, bir keşiş tarafından yaptırıldığı ve keşişin ömür boyu burada çile çektiği söylenir. Ulaşımı biraz olsa da manastırın harika bir manzarası var.

Gemile Adası: Eski ismi Aya Nikola Adası olan Gemile Adası, günümüzde Gemiler Adası olarak da bilinir. Adını Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas’a adanmış bir kiliseden alır.

Darboğaz Koyu: Karayolu ulaşımı bulunmadığı için bakir kalmış bir koydur.

Gizlikent Şelalesi: Muğla'daki Saklıkent Kanyonu'na çok yakın olan Gizlikent Şelalesi, on beş dakikalık bir merdiven inişiyle varılan bir doğa mucizesidir. Yaz aylarında mayonuzla gittiğiniz takdirde şelalenin altına girebilirsiniz.

Katrancı Koyu Tabiat Parkı: Okaliptüs ağaçları ve çam ağaçlarıyla kaplı bu koy, doğaseverler için ölmeden önce mutlaka görülmesi gereken doğal güzellikler arasında yer alır.

Babadağ: Bu bölge, açık ara Türkiye'nin en güzel manzararlarından bir tanesine sahiptir. Babadağ'da Göcek'e uzanan eşsiz manzara eşliğinde akşam yemeği yiyip gün batımının tadını çıkartabilirsiniz. Babadağ'a giderken fotoğraf makinenizi yanınıza almayı unutmayın, çünkü Babadağ'da dudak uçuklatan fotoğraf kareleri yakalamanız işten bile değil!

Kadyanda Antik Kenti: Likya Birliği’ne en son katılan antik kent olma özelliğine sahip Kadyanda Antik Kenti, Yeşilüzümlü Köyü sınırlarında kalır. Kentteki tiyatro, agora, stadyum, hamam kompleksi ve anıt mezarların M.Ö. 5. yüzyıldan kaldığı düşünülür.

Pınara Antik Kenti: Kuruluşu hemen hemen Kadyanda Antik Kenti'nin kuruluşuyla aynı döneme gelen Pınara, Fethiye’ye yaklaşık 30 kilometre mesafedeki Minare Köyü yakınındadır. Antik kent; tiyatro, agora, hamam, odeon ve kaya mezarlarından oluşur. Kente giriş ücreti bulunmaz.

Likya Yolu: Dünyanın en iyi trekking parkurları arasında gösterilen bu yol, Antalya'ya kadar uzanan toplam 540 kilometrelik bir yollar ağını içerir. Fethiye'deki etaplar, yolun yaklaşık 50 kilometrelik kısmıdır ve birçok tarihi kalıntı barındırır. Bu nedenle Likya tarihini ve trekking sporunu seven kişiler için Likya Yolu, eşsiz bir parkurdur.

Firmamız bünyesinde tercih edeceğiniz günlük kiralık yazlık villalar, tamamen sizin konforunuz düşünülerek dizayn edilmiştir. Siz de ülkemizin farklı noktalarında konuşlu olan villalarımızdan istifade ederek muhteşem coğrafyanın nimetlerinden yararlanabilirsiniz.



İletişim
Beni Ara
Fırsatlar Bölgeler Villa Türleri Destek