2024 Erken Rezervasyon
İndirimli Kiralık Villalar
Çalışma Saatlerimiz
09.00 - 23.00

Balayı Önerileri

tatil-villam balayı

Villa Kiralama Bölgelerinde Balayı Tatil Önerileri

Yaz mevsimi; güneşin, kumun ve denizin yanı sıra düğünlerin mevsimidir. Evlilik sürecindeki çiftler, düğünlerin stresinden ve yorgunluğundan kurtulmak için balayını iple çeker. Yoğun stresin son bulduğu ve evliliğin başladığı ilk günlerde unutulmaz bir balayı geçirmek isteyen çiftler için Maldivler'den Santorini Adası'na, Marmaris'ten Antalya'ya kadar birçok yurt içi ve yurt dışı tatil seçeneği mevcuttur. Türkiye'de çok güzel balayı yerlerinin olması ve stresli düğün günlerinden sonra çiftlerin vize ve pasaport işleriyle uğraşmak istememeleri nedeniyle çoğu çift, balayı tatilini yurt içinde yapmayı tercih eder.

Balayı için tatil önerilerini değerlendiren çiftler, ilk olarak meşhur balayı otellerini araştırırlar. Oysaki balayı tercihi, çiftlerin hayatlarındaki en özel tatil tercihlerinden bir tanesidir ve tatil seçiminde klişe seçeneklerinden kaçınmanın tam zamanıdır. Balayı için farklı bir tatil anlayışını benimsemek, çiftlere hayatları boyunca unutamayacakları yeni tecrübeler yaşatabilir. Örneğin değeri milyonları aşan, özel iç ve dış tasarıma sahip bir villada; doğanın kucağında, muhteşem bir manzara eşliğinde zaman geçirmek birçok çift için düğün stresini atmanın en iyi yoludur. Her şey dahil konseptiyle hizmet veren ve özel aşçı ve temizlikçi hizmetinin de dahil olduğu balayı villaları, çiftlerin tatil boyunca bütün gereksinimlerini karşılayarak konforlu bir balayı geçirmelerini sağlar.

Hem gözlerden uzak olmak isteyen hem de düğün stresinin üzerine uzun ve yorucu bir uçak yolculuğu yapmak yerine yurt içindeki daha yakın lokasyonlarda vakit geçirmek isteyenler için Antalya'dan Muğla'ya, Fethiye'den Dalyan'a kadar Türkiye'deki popüler destinasyonlarda pek çok özel havuzlu ve korunaklı balayı villası mevcut. Balayı için en çok tercih edilen villa kiralama bölgeleri; Antalya, Muğla, Marmaris, Kalkan, Bodrum, Fethiye, Kaş, Dalyan, Ölüdeniz ve Patara'dır.

Antalya Balayı Önerileri

Yurtiçi balayı önerilerimizin en başında yer alan Antalya; düğün mevsimi olarak bilinen haziran, temmuz ve ağustos aylarında çiftlerin en çok ziyaret ettiği şehirlerden bir tanesi. Yılın hemen hemen bütün mevsimlerinde havanın güzel olduğu ve mayıs aylarında havanın genellikle Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğu Antalya; mayıs ayı balayı önerilerine göz atan çiftler için çok uygun bir şehir. Güzel sahilleri, sahil şeritleri ve eşsiz doğasıyla diğer alternatiflerin önüne geçen Antalya, kiraladığı villanın havuzuyla yetinmeyip denize yakın olmak isteyen çiftler için de birebir. Ayrıca Antalya balayı önerileri kapsamında, Santorini Adası’nı aratmayacak kadar güzel manzaralı ve büyüleyici tasarımları olan kiralık villalara sahip! Çiftler, bu villalarda doğayla iç içe ve sakin günler geçirebilir, romantik bir gün batımını baş başa izlemenin keyfini çıkarabilir.

Balayını Antalya'da geçiren çiftler, şehirdeki birbirinden güzel şu yerleri de gezme fırsatı bulur:

Kaleiçi

Muratpaşa ilçesindeki Kaleiçi, yığma taştan inşa edilmiş tarihi evleriyle meşhurdur. Bu bölgeyi ziyaret eden kişiler, örf ve adetlerini yaşatan bölge halkının da katkılarıyla adeta zaman makinesiyle geçmişe yolculuk yapmış gibi hisseder.

Yanartaş

Kemer'deki Yanartaş, sonsuz ateş olarak da bilinir. Bir efsaneye göre Yunan mitolojisinde Antik Likya Kenti olan Kimera’nın yeraltından çıkan ateş, Yanartaş ateşidir ve kutsaldır. Homeros metinlerinde de yer alan bu ateş, günümüzde hiç sönmeden yanmaya devam eder.

Noel Baba Kilisesi

Demre'de bulunan bu kilise, Noel Baba olduğu düşünülen Aziz Nicholaos’ın ölümünden sonra yapılır. Noel Baba'nın naaşının bir süre burada tutulduğuna ve daha sonra kemiklerinin İtalya'ya götürüldüğüne inanılır.

Muğla Balayı Önerileri

Türkiye balayı önerileri listemizin ilk sıralarında bulunan Muğla; ülkemizin en iddialı doğal güzelliklerine sahip. Billur denizi, inci gibi kum taneleri olan sahilleri ve zengin tarihi birikimiyle Muğla, balayı sırasında biraz deniz görmek ve kültürel geziler yapmak isteyen çiftler için harika bir tercih. Özellikle kültür ve tarih meraklısı olup kışın düğün yapan çiftler için Muğla, kış balayı önerileri arasında her zaman ilk sırada yer alır. Muğla'ya balayı tatiline giden çiftler, tatilleri boyunca şehirdeki bakir koyları keşfedebilir, Antalya'ya göre daha sakin bir şehir olan Muğla'da düğün stresini dinlenerek atlatabilirler.

Gezilecek yerler bakımından son derece zengin olan Muğla'da balayı yapan çiftler, şu aktiviteleri deneyimleyebilir:

Dalaman Çayı'nda rafting

Turkuaz renge sahip, tertemiz bir çay olan ve Marmaris ile Fethiye'nin arasında konumlanan Dalaman Çayı; Türkiye'de rafting yapılan önemli yerlerden bir tanesidir.

Saklıkent Kanyonu'nda bir şeyler yemek

 Muğla'nın doğal güzellikler bakımından en önemli yeri olan Saklıkent'teki restoranlar, doğal güzellikler eşliğinde bir şeyler yemek isteyen çiftler için iyi bir tercihtir.

Gökçeler Kanyonu'nda yürüyüş yapmak

Türkiye'nin en büyüleyici doğal mağarası olan İncirliin Mağarası'na da ev sahipliği yapan Gökçeler Kanyonu, doğal güzelliklerle çevrili bir yürüyüş parkurudur.

Marmaris Balayı Önerileri

Yemyeşil ve insan eli değmemiş doğası, ekonomik olması, şehirde turistler için yapılabilecek çok sayıda aktivitenin olması, birbirinden ünlü gece kulüpleri ve mavi bayraklı plajları; balayını Marmaris'te geçirmek için sıralanabilecek sebeplerden sadece birkaçı. Renkli ve canlı bir ilçe olan Marmaris, balayında bile gece hayatına uzak kalmak istemeyen çiftler için en ideal tercih.

Balayını Marmaris'te geçiren çiftlerin Bördübet Koyu'na, Bozburun Yarımadası'na ve İçmeler'e mutlaka uğraması gerekir.

Bördübet Koyu

Gökova Körfezi’ne bakan manzarası ile çam ormanları arasında yer alan bu koy, Marmaris'in en sakin ve huzurlu koylarındandır.

Bozburun Yarımadası

Marmaris kalabalığından uzakta; dik yamaçların ve ormanların arasında, bakir koylarla ve tarihi eserlerle dolu bir yarımadadır. Doğa yürüyüşünü seven çiftler için günübirlik de olsa mutlaka gezilmesi gerekir.

İçmeler

Adını şifalı içme sularından alan bu köy, balayı tatilinde olan çiftleri temiz denizi ve şahane adalar manzarası ile karşılar.

Kalkan Balayı Önerileri

Doğal ve etkileyici manzarası nedeniyle Kalkan, Türkiye'den ve Avrupa'dan çiftlerin ünlü balayı beldelerinden bir tanesidir. Türkiye balayı önerileri listemizin ilk sıralarında bulunan Kalkan, aynı zamanda Meis Adası'na otuz dakikalık mesafededir. Bu yönüyle belde, Meis'i günübirlik ziyaret etmek isteyen çiftler için en doğru balayı seçeneğidir. Kalkan'da villa kiralamak ve günübirlik Meis gezisi yapmak, evliliklerinin ilk günlerini rüya gibi geçirmek isteyen ve Türkiyede balayı önerileri arayan romantik çiftler için en doğru balayı tercihi olabilir.

Kalkan sırtlarında konumlanan, merkeze arabayla on dakika uzaklıktaki İslamlar bölgesi, birbirinden güzel villaların olduğu seçkin bir bölgedir.

Bodrum Balayı Önerileri

Balayı yeri önerilerimizden bir tanesi de Bodrum. Homeros tarafından ebedi mavilikler ülkesi olarak adlandırılan Bodrum, binlerce yıldır yeni evli çiftlere ev sahipliği yapan güzide bir balayı ilçesi. Kendine özgü yemekleri, tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçede; merkeze yakın, sakin ve huzurlu bir atmosfere sahip, mis kokulu mandalina bahçelerine komşu villalardan bir tanesini balayı için kiralamak mümkün. Balayında sükunet ve huzurun yanı sıra sanatsal ve kültürel aktiviteler arayan çiftler, Bodrum'da Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü'nü, Sualtı Arkeoloji Müzesi'ni ve Zeki Müren Sanat Müzesi'ni ziyaret edebilirler. Bodrum'da renkli bir balayı geçirmek için çiftlerin gezebileceği diğer yerler şöyledir:

Gümbet Mahallesi’ndeki Barlar Sokağı: Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bu sokak, yirmi dört saat rengarenk ve ışıl ışıldır.

Bitez Plajı: Bodrum'un en uzun ve en gözde plajıdır.

Yahşi Plajı: Mavi bayraklı bu plaj, Ortakent ve Yahşi köylerinin birleşiminden oluşur.

Gümüşlük Plajı: Sessiz, sakin bir halk plajıdır. Yerliler arasında Çayıraltı Halk Plajı olarak bilinir.

Cennet Koyu: İsmini andıran bu koy, Bodrum'un en güzel koylarından biridir ve güzel bir kamp alanı barındırır.

Akvaryum Koyu: Doğa mucizesi olan Akvaryum Koyu, Gümbet ile Bitez arasında yer alır.

Tuzla Kuş Cenneti: 125 farklı kuş türünü barındırır.

Gün Batımı Plajı: Gün batımının ülkemizde en güzel izlendiği yerlerden biri olan ve ismini gün batımından alan Gün Batımı Plajı, özellikle balayındaki çiftlerin ziyaret etmesi gereken bir plajdır. Balayındaki çiftler, toplu taşıma ile kolayca ulaşabilecekleri Gün Batımı Plajı'ndaki restoranlarda güzel bir akşam yemeği yerken gün batımını izleyebilirler. 

Fethiye Balayı Önerileri

Birbirinden güzel koylar, yamaç paraşütü, Ölüdeniz Kelebekler Vadisi ve Saklıkent... Fethiye deyince herkesin aklına bambaşka bir güzellik gelir. Bu güzel şehirde, farklı konumlarda ve özel tasarımlarda yüzlerce kiralık villa var. Sonbahar ve ekim ayı balayı önerileri araştırması yapan çiftler, hava sıcaklığının kışın bile genellikle on beş derecenin üzerinde olduğu Fethiye'yi gönül rahatlığıyla tercih edebilirler.

Bölgede villa kiralamak için Fethiye merkez, Uzunyurt, Göcek, Ölüdeniz ve Kayaköy bölgelerine yakın konumlar tercih edilebilir. Tatilini Kabak Koyu gibi tek bir bölgede geçirmek isteyen çiftlerin tatil esnasında araba kiralamasına gerek yok. Fethiye'nin güzelliklerini kapsamlı şekilde keşfetmek isteyen çiftler ise araba kiralayarak Kayaköy, Kabak, Kelebekler Vadisi ve Göcek başta olmak üzere Fethiye'yi gezebilir ve bölgenin bakir güzelliklerini keşfedebilir.

Kelebekler Vadisi: Sahip olduğu endemik türler sebebiyle dünya mirası olarak korunması önerilen yüz bölgeden bir tanesidir. Babadağ'ın eteklerindeki Kelebekler Vadisi, 1995 yılından bu yana birinci derecede doğal site alanıdır ve yapılaşmaya kapalıdır. Devasa büyüklükteki sarp kayalıkların bulunduğu bölge, ismini barındırdığı yetmişten fazla türdeki kelebekten alır. Balayı tatilindeki çiftler, tekne ya da araç ile ulaşım sağlanabilen Kelebekler Vadisi'ne; şahsi tekneleriyle, tekne kiralayarak ya da bölgedeki tur şirketlerinin düzenledikleri tekne turlarına katılarak ulaşabilirler.

Göcek: Bu bölgede yer alan ve araba ile gezilebilen Bodrum-Olimpos rotası, dünyanın en güzel araba rotalarından bir tanesi olarak kabul edilir. Göcek'teki birbirinden meşhur koylara ise kara yolu ulaşımı yoktur. Göcek koylarına ulaşım için deniz yolu ve genellikle tekne turları tercih edilir. Bölgenin en ünlü koyları; Hamam Koyu, Göbün Koyu, Domuz Adası, Kille Bükü, Bedri Rahmi Koyu, Tersane Adası, Yavansu Koyu, Sarsala Koyu ve Yassıcalar Martı Koyu'dur. Ünlü Göcek koyların tamamı, tekne kiralayarak ya da koylara günübirlik turlar düzenleyen tur şirketlerinin tur programlarıyla aynı gün içinde gezilebilir.

Kaş Balayı Önerileri

Balayı deyince akıllara genellikle yurt dışında Santorini Adası, yurt içinde ise Kaş gelir. Yılın her mevsiminde yerli ve yabancı turistleri ağırlayan Kaş, dünyadaki en ünlü balayı beldelerinden bir tanesidir. Yıllık ortalama sıcaklığı 15 derece olan Kaş, Eylül balayı önerilerimiz arasındadır. Eylül ayında diğer aylara kıyasla daha fazla yağmurun düştüğü bu belde, yağmuru romantik bulan ve yağmurdan hoşlanan çiftler tarafından sonbahar aylarında ziyaret edilebilir. Kaş, turistik açıdan eylül ayına kadar yoğun olsa da bu ufak ilçede hiçbir dönemde trafik sorunuyla karşılaşılmaz. Çok daha sakin bir balayı isteyen çiftler, Kaş'ta balayı için kasım ayını da değerlendirebilirler.

Kaş konaklama yerleri, birkaç bölgeden oluşur ve her bölgenin kendine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Kaş merkez olarak da bilinen Andifli Mahallesi, bölgedeki diğer yerlere kıyasla daha canlı bir gece yaşamına sahiptir. Arabayla merkeze on dakika mesafede bulunan yarımada Çukurbağ Yarımadası tarafı, daha geniş yapılanmanın olduğu, daha izole bir bölgedir. Kaş sırtlarındaki Çukurbağ Köyü ise ağırlıklı olarak turistlerin tercih ettiği, sakin bir yerleşim bölgesidir.

Dalyan Balayı Önerileri

Bir tarafta dağlardan gelen suyun besleği Köyceğiz Gölü, diğer tarafta Akdeniz'e uzanan Dalyan Kanalı... Balayı tatil yerleri önerilerimizin bu bölümünde, ülkemiz için çok önemli bir cazibe merkezi olan Köyceğiz'in de bulunduğu Dalyan var. Nesli tükenmekte olan caretta carettaların üreme sahalarından bir tanesi olan İztuzu Plajı, Radar Tepesi, Sultaniye Kaplıcaları ve antik mezarlar... Doğa ile iç içe ve dopdolu bir balayı geçirmek isteyenler için Dalyan, biçilmiş kaftan. Dalyan'da gezilebilecek bazı yerler şöyledir:

Kaunos Antik Kenti: Antik Karya Uygarlığı'nın deniz kenarındaki şehirlerinden biridir. Dalyan ile özdeşleşen Kaunos Kaya Mezarları'nı barındırır. Mezarların karşı yakasında, güzel bir manzara eşliğinde çay içilebilir ve gün batımı takip edilebilir.

Radar Tepesi: Dalyan, yukarıdan etkileyici bir manzaraya sahiptir. Şehri yukarıdan gören Radar Tepesi, Dalyan'da romantik bir manzara arayan çiftlerin ilk tercihidir.

İztuzu Plajı: Geçmişte Avrupa'nın en iyi on plajından bir tanesi seçilen beş bin dört yüz metrelik bu plaj, dalgalı bir denize sahiptir. Hem tuzlu denizi hem de tatlı suyu bünyesinde barındıran İztuzu Plajı, plaj keyfi yapmak isteyenler için uç kısımlarında rüzgardan korunaklı bölgelere sahiptir.

Köyceğiz Gölü: Namnam Çayı'nı, Kargıcak Çayı'nı ve Yuvarlak Çay'ı besleyen Köyceğiz Gölü'nde, Türkiye'nin en büyük alabalık tesisi bulunur. Bir zamanlar Akdeniz’de bir koy olan Köyceğiz Gölü, şimdilerde en karışık lagün sistemlerinden biri ve bütün dünyanın ilgisini çeken bir turizm merkezidir.

Sülüngür Gölü: İztuzu Plajı’nın hemen arka kısmında yer alan bu göl, gün batımını izlemek isteyen çiftlerin uğrak mekanlarındandır. Ayrıca Sülüngür Gölü, kahvaltı için de sıklıkla tercih edilen bir yerdir. Yanına kahvaltı malzemesi alan kişiler, gölün kenarındaki banklarda kahvaltı yapabilirler.

Ölüdeniz Balayı Önerileri

Doğal güzellikler bakımından oldukça bakir bir bölge olan Ölüdeniz, aynı zamanda çiftler için romantizmin doruklara çıktığı bir balayı bölgesidir. Ege'nin eşsiz mavisini keşfetmek için Ölüdeniz'de tekne kiralamak, çiftlerin balayında romantik zaman geçirmek için yapabilecekleri aktivitelerin başında gelir. Ekim ayında balayı önerileri araştıran çiftler, Ölüdeniz'de villa ve tekne kiralayarak her mevsim büyüleyici bir güzelliğe sahip olan Ölüdeniz'i sonbaharda tekrar keşfedebilir.

Tarihle iç içe olan Ölüdeniz'e gitmişken tarihi bir yerleşim bölgesine kurulmuş olan Kayaköy'ü, çam ormanları arasında konumlanan Hisarönü Mahallesi'ni, Gemile Adası'nı, Şövalye Adası'nı Soğuk Su Koyu'nu ve Kabak Koyu'nu görmeden olmaz.

Kayaköy: Geçmişi milattan önce 3000’lere giden ve Likya Uygarlığı'nın bulunduğu Teke Yarıması'nın üzerinde kurulu olan köy, mutlaka keşfedilmesi gereken bir köydür. Hayalet köy olarak da bilinen bu Rum köyü, tam bir asır önce terk edilir ve o gün bugündür bütün dünyadan turistlerin ilgisini çeker.

Hisarönü: Şehrin kalbi sayılan Hisarönü; restoranlar, barlar, kulüpler ve mağazalarla dolu canlı bir yerleşim yeridir. Balayı tatilini yatarak değil de aksiyon dolu tecrübeler edinerek geçirmek isteyen çiftler; Babadağ'da yamaç paraşütü yapabilir, günübirlik safari turlarına katılabilir, Fethiye'den kalkan tekneler ile dalış turlarına dahil olabilir, Ölüdeniz'den farklı lokasyonlara kalkan teknelerle günübirlik geziler yapabilir, Tlos Saklıkenti'nde bulunan tarihi güzergahta trekking ile Saklıkent Kanyonu'nunda rafting yapabilir. Hem Fethiye merkeze hem de Ölüdeniz'e yakın olan Hisarönü; balayı amacıyla pek tercih edilmese de Türkiye'deki en iyi balayı yerlerindendir.

Gemile Adası

Bizans'ın önemli dini merkezlerinden bir tanesidir. Hac için Kudüs’e giden Hıristiyanların Anadolu’da uğradıkları yerlerden biri olarak öne çıkan ada, günümüzde doğal güzelliği nedeniyle ziyaret edilir. Kayaköy’ün arka sırtlarında yer alan bu ada, nefis bir doğaya ve olağanüstü bir manzaraya sahiptir.

Şövalye Adası

Bölgenin en çekici yerlerinden bir tanesi olan Şövalye Adası, ince ve uzun görüntüsüyle bütün turistleri büyüler. Batısında Kızılada, doğusunda Çalış Plajı, güneyinde Fethiye ve kuzeyinde Fethiye Körfezi bulunan ada, adeta cennetten bir parçadır. Üzerinde yetmişe yakın yazlık barındıran Şövalye Adası, yabancı turistlerin Türkiye'de en çok ziyaret ettiği konumların başında gelir.

Soğuk Su Koyu

Kara yolu ile ulaşılabilen Soğuk Su Koyu, Kabak Koyu ile birlikte bölgenin en çok turist çeken iki koyundan bir tanesidir.

Kabak Koyu

Jeolojik yapısına ender rastlanan, şelalelerle dolu bir koydur.

Babadağ

Ülkemizde gün batımının izlenebileceği en iyi yerlerden bir tanesidir, romantik bir balayı arayışında olan çiftler tarafından değerlendirilebilir.

Bölgedeki Saklıkent Kanyonu ve diğer vadiler de görülmeye değerdir.

Patara Balayı Önerileri

Türkiye'nin sahip olduğu en değerli turizm hazinelerinden bir tanesi olan Patara; milattan önce 8. yüzyıla uzanan hikayesi, antik kenti, plajı ve görkemli tepeleri sayesinde Türkiye'nin cazibesi yüksek balayı bölgelerinden bir tanesidir. İhtişamlı bir yaz düğününden sonra sonbaharda balayı yapmayı düşünenler için, Kasım ayı balayı önerilerimiz arasındaki Patara, mutlaka değerlendirilmeli. Balayı tatiline çıkan çiftler, bölgedeki şu yerlere uğrayabilir:

Dünyaca ünlü Patara Plajı: 18 kilometre uzunluğundaki bu plaj, dünyanın en uzun ve güzel plajları arasındadır.

Patara Antik Kenti: Likya Birliği'ne başkentlik yapan bu antik kent, dönemin en eski meclis binasını da bünyesinde barındırır. Montesquieu, bu binayı "antik dünyanın en mükemmeli" olarak tanımlar.

Hadrian'ın Tahıl Ambarı (Granarium): Patara'daki en popüler yapıdır ve bölgede mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında gelir.

Muhafazakar ve İslami Balayı Önerileri

Evlilik sonrası eşiyle güzel bir balayı yapmak isteyen çiftler, inanç ve hassasiyetlerine aykırı bir durumla karşılaşmamak için muhafazakar konseptli balayı seçeneklerini değerlendirmek isteyebilirler. Muhafazakar konsepte sahip otellerin bazıları sadece alkolsüz olmasıyla öne çıkarken bazıları ise özel jakuzi ve havuz gibi imkanlara sahiptir.

Çiftlerin kullanımına tahsis edilen kiralık villalarda mahremiyeti ve İslami koşulları sağlamak daha kolay olacağı için villa kiralamak, muhafazakar balayı önerileri arayan çiftler için öncelikli olarak değerlendirilmesi gereken balayı çeşididir. Çünkü muhafazakar tatil villaları, dışarıdan ve çevreden görünmeyen korunaklı tasarımlara sahiptir. Muhafazakar villa örnekleri mahremiyetini önemseyen kişilerin hassasiyetleri dikkate alınarak tasarlanır. İslami villalar, yüksek duvarlarla çevrelenmiş olmalarına rağmen romantik bir manzara sunabilirler. Muhafazakar villaların diğer kiralık villalara karşı bir dezavantajı bulunmaz.

İslami bir konaklama için çiftlerin çok sayıda kriteri olabilir. Bu kriterlerin başında, genellikle yemek ve temizlik gelir. Villa kiralarken alınan özel yemek (aşçı) ve temizlik hizmetleri, kişilerin talepleri doğrultusunda şekillendiği için bu tür özel hizmetler, planlanan tatilin çiftlerin hassasiyetlerine daha uygun olmasını sağlar. Ayrıca villanın özel ve korunaklı bir havuza sahip olması ve otellerdeki ortak kullanım alanlarının villalarda olmaması, çiftlerin mahremiyetlerinden şüphe etmeden rahatça vakit geçirmelerini sağlar.

Balayı Önerilerini Değerlendirirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Çiftler, hayatlarındaki en özel tatil olan balayında havaalanı transfer sorunları, araç kiralama problemleri ve yemek, temizlik gibi konularla uğraşmak istemezler. Balayı önerilerini değerlendirirken en çok dikkat edilmesi gereken nokta, turizm şirketlerinin sunduğu özel hizmetlerdir. Özel hizmetlere erişimi olmayan çiftlerin balayı tatilleri umdukları gibi geçmeyebilir. Daha konforlu ve huzurlu bir balayı geçirmek isteyen çiftler özel aşçının, rehberin ve temizlikçinin dahil olduğu her şey dahil konseptte villa kiralayabilir ya da bu tür hizmetleri ihtiyaçları doğrultusunda özelleştirerek kendi balayı tatillerini, kendi talepleri doğrultusunda şekillendirebilirler. Villa kiralama hizmeti veren firmalar; oda ve yatak süsleme, ikramların temini ve hazırlanması gibi özel hizmetler de sunmaktadır.

Balayı önerilerini değerlendirirken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar şöyledir:

  • Balayı önerileri, beklentiler ve bütçe dikkate alınarak değerlendirilmeli; öneriler, çiftlerin kriterleri doğrultusunda filtrelenmelidir. Bu sayede doğru tatil seçeneğine yönelmek daha kolay olur.
  • Her şey dahil olmayan otel ya da villa kiralama seçenekleri değerlendiriliyorsa satın alınacak özel hizmetler ve ekstra masraflar hesaba katılmalıdır.
  • Tercih edilecek otel ya da villa hakkında internetteki müşteri yorumları ve yorumların gerçekliği, titizlikle incelenmelidir.
  • Balayı bölgesindeki çevre ve ulaşım koşulları, sosyal imkanlar ve cazibe merkezleri tatil öncesinde araştırılmalıdır. Balayı için villa kiralama seçeneği değerlendiriliyorsa villanın konumuna dikkat edilmelidir. Villalar şehir merkezine ya da tatilde vakit geçirmek istenilen plaj gibi yerlere uzak olmamalıdır.
  • Balayı için villa kiralama seçeneği değerlendiriliyorsa kiralanacak villanın yatak kapasitesine ve kiralama sitesinde gerçek fotoğraflarının olmasına dikkat edilmelidir. Kiralanacak villa mümkünse önceden görülmelidir.
  • Balayı için villa kiralama seçeneği değerlendiriliyorsa kiralanacak villanın havuz, bahçe ve otopark gibi imkanları incelenmelidir. Villalar genellikle bu imkanlara sahip olsalar da bazı villaların bahçe, havuz ve otopark gibi imkanları ortak kullanıma açık olabilir. Balayı tatilinde kendilerine özel bir bahçe, havuz ve otopark isteyen çiftler bu konuya dikkat etmelidir.
  • Balayı için villa kiralama seçeneği değerlendiriliyorsa villa kiralama şirketlerinin ön ödeme ve rezervasyon koşulları dikkatle incelenmelidir.
  • Balayı için muhafazakar villa kiralama seçeneği değerlendiriliyorsa kiralanacak villanın mahremiyet kriterlerine uygun tasarlanıp tasarlanmadığı mümkünse yerinde görülmelidir.


İletişim
Beni Ara
Fırsatlar Bölgeler Villa Türleri Destek