2024 Erken Rezervasyon
İndirimli Kiralık Villalar
Çalışma Saatlerimiz
09.00 - 23.00

Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Hafta Sonu Gezilecek Yerler

Türkiye tam anlamıyla bir tatil centteti. Ülkemizde, deniz, kum, güneş isteyenler, tarihe ilgi duyanlar, kültür ve sanat etkinliklerinden hoşlananlar ve daha birçok kişi için gezilecek yerler bulunuyor. Tatil sezonunda sadece yerli turistlerin değil, yabancı turistlerin de ülkemizin güzide yerlerine akın ettiğini görüyoruz. İşte bu sebeptendir ki özellikle resmi tatillerde otel, uçak ve otobüs fiyatları tavan yapıyor.

Tatillerini sadece resmi tatil günlerine sığdırmak istemeyenler için de elbette çok güzel seçenekler mevcut. Arabayla gidilecek onlarca güzel yer var örneğin. Hafta sonu dahi gidip gezebileceğiniz bu yerlerde tatil yapmak çok ekonomik oluyor. İşte sizler için hazırladığımız hem ekonomik hem de hafta sonu için mükemmel sayılacak arabayla tatil tavsiyelerimiz:

Ülkemizin turizmde dünyaya açılmasında büyük rol oynayan bir yer Bodrum. Her sene yaz aylarında birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası oluyor bu muhteşem bölge. Muğla’ya bir ilçe olan Bodrum, ülkemizde yaz tatili sezonunun en uzun sürdüğü yerlerden biri. Kendine has mimarisi, plajları ve koyları, doğal güzellikleri ve tarihi ile kısa ve uzun süreli tatil için en güzel seçeneklerden biri.

Bodrum, her ne kadar sadece güneşlenip denize girilecek bir yer gibi görülse de tarih, sanat, eğlence adına her şeyi bulabilirsiniz burada. Bir kere gelmişken Bodrum Kalesi ve Tavşan Adası’na uğramadan dönmemelisiniz. Yine Sualtı Arkeolojik Müzesi ve Pedasa Antik Şehri, Bodrum’un tarihe ışık tutan lokasyonlarından.

Bodrum’a arabayla veya Milas-Bodrum Havalimanı’ndan uçakla gelebilirsiniz. Fakat Bodrum’un tüm güzelliklerine şahitlik etmek istiyorsanız bölgeyi arabayla dolaşmanızı tavsiye ediyoruz.

Ülkemizde yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi olan Muğla’nın bir diğer popüler tatil destinasyonu da Göcek. Dalaman ile Fethiye arasında yer alan Göcek, sanılanın aksine plajları ile değil muhteşem koyları ile biliniyor. Öyle ki, Hamam Koyu, Bedri Rahmi Koyu, Martı Koyu, Sarsala ve Göbün Koyu bunlardan sadece birkaçı.

Tekne turları da oldukça meşhur Göcek’te. Bölgede çok fazla koy olması ve Göcek açıklarında birbirinden güzel adaların bulunması tekne turlarını popüler hale getirmiş. Domuz Adası ve Tersane Adası en fazla ziyaret edilen adalar olsa da bölgede irili ufaklı ondan fazla ada bulunuyor.

Göcek Muğla, İzmir ve Antalya’daki birçok tatil bölgesine nazaran oldukça küçük ve sakin bir yer. Zaten nüfusu da çok az. Buraya daha ziyade gürültüden uzak, sessiz sakin bir tatil yapmak isteyenler geliyor. Eğer arabayla geldiyseniz hemen yanı başındaki Fethiye’ye de uğrayabilirsiniz. En fazla yarım saatini alır Fethiye’ye gitmek.

Muğla’nın en güzel tatil beldelerinden biri olan Dalyan, doğal güzellikleri ön plana çıkan bir yer. Fethiye ve Marmaris arasında bulunan bu muhteşem bölgeye geldiğinizde sizi yemyeşiş ormanlar karşılıyor. Hem denize girmek hem de doğa ile iç içe bir tatil yaşamak istiyorsanız Dalyan tam size göre.

Dalyan’da denize girebileceğiniz çok sayıda yer olsa da bizim size tavsiyemiz Ekincik Koyu ve İztuzu Plajı. İztuzu, caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı bir sahil olmasından ötürü Turtle (kaplumbağa) Plajı olarak da biliniyor.

Dalyan’ın tarihi güzellikleri de yine ayrı bir güzel. Kaunos Antik Kenti ve Likya Kaya Mezarları mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Dalyan’ın sağlık turizminde de ön plana çıkmasını sağlayan bir diğer yer ise Sultaniye Kaplıcaları. Bu kaplıcaların tarihinin M.Ö. 100’lü yıllara kadar uzandığı tahmin ediliyor.

Dalyan’a geldiğinizde denizine, ormanlarına veya tarihi mekanlarına öncelik verebilirsiniz ama mutlaka bir tekne turuna katılmanızı tavsiye ediyoruz. Dalyan’da sabahtan akşama kadar süren ve unutulmaz anlar biriktireceğiniz tekne turları ile denizin ve doğanın tadını çıkarın.

Patara, Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinin yakınlarında yer alan eski bir tarihi kent. Bölgenin bu kadar tanınması ve popüler olmasında meşhur Patara Plajı’nın etkisi büyük. Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Patara Plajı, Kaş’tan yaklaşık olarak 60 km uzaklıkta yer alıyor. Burası aynı zamanda, caretta carettaların yumurtlama alanı olması itibariyle de önemli.

Patara’nın tarihi geçmişine baktığımız zaman bölgedeki en eski uygarlıklardan biri olan Likyalılara başkentlik yaptığını görüyoruz. Burada Likyalılardan kalma çok sayıda tarihi eser bulunuyor. Patara Anfi Tiyatrosu ve Antik Kenti bunlardan en önemli olanları.

Patara, hem denize girmek hem de sessiz ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için en güzel seçeneklerden biri. Ufak bir yerleşim yeri olsa da bölgede yapılacak çok fazla aktivite var. Patara Yolu ve Saklıkent'te yürüyüş yapabilir, at safarisine katılabilir, spa merkezlerine gidebilir, eski medeniyetlerden kalan tarihi kalıntılarda geçmişe yolculuk yapabilirsiniz.

İstanbul ve Ankara gibi bölgeye uzak şehirlerden gelecekseniz, Antalya’ya uçak ile seyahat etmenizi ve Patara’ya doğru yola çıkmak üzere araba kiralamanızı tavsiye ederiz.

Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı bu muhteşem bölge hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile öne çıkıyor. Eğer İstanbul gibi bölgeye uzak bir şehir yaşıyor ve hafta sonunda gidip gezmek istiyorsanız, Kalkan’a uçak ile gelmenizi tavsiye ederiz. Dalaman Havalimanı’na 2 saat kadar uzaklıkta bulunuyor Kalkan.

Yılın neredeyse bütün dönemlerinde ılıman bir iklimin hakim olduğu Kalkan’da deniz sezonu mayıs ayında açılıyor. Eğer biraz sakin bir dönem arıyorsanız mayıs ve eylül aylarını tavsiye edebiliriz size.

Kalkan’da denize girmek dışında yapabileceğiniz başka şeyler de var. Letoon, Simena ve Xanthos gibi antik kentleri gezebilirsiniz. Tekne turlarının da Kalkan’da oldukça popüler olduğunu söyleyelim.

Muğla’nın Fethiye bölgesi birçok güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakan bir yer. Bunlardan biri de Kayaköy. Fethiye denilince akla ilk olarak deniz, kum, güneş gelse de Kayaköy biraz farklı. Burası, buram buram tarih kokan ve yüzlerce yıldır varlığını korumayı başaran bir antik kent. Aynı zamanda doğa güzelliklere de ev sahipliği yapıyor. Fethiye’ye yaklaşık 15 km uzaklıkta yer alan Kayaköy’e geldiğiniz zaman mutlaka gezmeniz gereken yerleri sıralayalım şimdi:

    • Af Kule Manastırı
    • Hayalet Şehrin Sokakları; terk edilmiş ev ve kilise gibi yapıların bulunduğu bu bölge, biraz ürkütücü olsa da oldukça heyecan verici.
    • Gemile Koyu; tek kelimeyle anlatılmak istense bu kelime kesinlikle “huzur” olurdu. Etrafındaki zeytin ve çam ağaçları ve muhteşem denizi ile görenleri adeta büyülüyor.
    • Soğuksu Koyu
    • Kelebekler Vadisi
  • Hisarönü

Muğla denilince akla gelen ilk yerlerden biri de Marmaris. Hisarönü de Marmaris’in en güzel, en güzide yeri desek abartmış olmayız. Burası eşsiz doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi mekanları ve doğa sporları ile de ön plana çıkıyor. Zira, denizin tadını çıkarıp tarihi yerler gezip bir de üzerine safari yapabileceğiniz yerlerin sayısı oldukça azdır yani.

Hisarönü’de denize girebileceğiniz çok sayıda plaj ve koy var. Boncuk Koyu Plajı, Turunç Halk Plajı, Abdi Reis Koyu, Amos Koyu bunlardan bazıları.

Loryma Antik Kenti, Physkos Antik Kenti, Marmaris Kalesi ise tarihi mekanlardan sadece birkaçı.

Doğal güzelliklerine doyum olmayan Hisarönü’de Marmaris Taşlıca Köyü, Turgut Şelalesi ve Saklı Göl, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında

İletişim
Beni Ara
Fırsatlar Bölgeler Villa Türleri Destek